« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
RECHARGING

Obnovite duh i tijelo uz aktivnosti koje najbolje opuštaju

Zaljubite se, posjetite bazen, otiđite u saunu, skačite na trampolinu ili si priuštite slanu kupku

Slana kupka će vas očistiti i napuniti energijom
Slana kupka će vas očistiti i napuniti energijom (MWN)
Više o

zaljubljenost

,

plivanje

,

opuštanje

,

sauna

,

slana kupka

,

trampolin

Živimo u nevjerojatno stresnim vremenima. Danas je sanjarenje luksuz koji si gotovo nitko ne može priuštiti. Nažalost, čovjek mora čvrsto držati noge na zemlji. A svaki je korak uz to poprilično težak. Pa ipak, postoje određene aktivnosti koje će vas čak i u teškim vremenima natjerati da se osjećati lakšima, i to toliko kao da možete lebdjeti.

Zaljubljivanje je prva od njih. Kad se zaljubite vaše tijelo ispušta više endorfina, posebne moždane 'kemikalije'. Kada se luči, endorfin smanjuje percepciju boli i dovodi do osjećaja euforije. To je potpuno prirodni stimulans (neprirodan način za postizanje ovog osjećaja je korištenje lijekova protiv bolova, poput morfija) kojim nas naše tijelo čini sretnima.

Slijedi sauna. Prosječne temperature do 60 stupnjeva Celzijevih, saune su napravljene tako da se pošteno oznojimo. Znojenjem se iz kože i tijela izbacuju toksini. Tretmanom u sauni također ćete poboljšati cirkulaciju i zagrijati mišiće, što je sjajno ako planirate vježbati po izlasku.

Trampolin. Evo sjajnog načina da vježbate čitavo tijelo bez štetnog utjecaja na zglobove. Skakanje na trampolinu zahtijeva minimalna naprezanja, a može vam poboljšati koordinaciju i ravnotežu. Zabavno je, bezazleno i rješava vas stresa.

Slana kupka. Ne bilo kakva. Koristite Epsom soli (magnezijev sulfat). Svatko voli leći u kadu s toplom vodom nakon napornoga dana. Dodajte vodi prstohvat soli i tako ćete opustiti tijelo još više. Naime, ova sol smanjuje napetost mišića i ublažava bolove. Sol obiluje magnezijem koji je prirodni 'podizač' tijela koji eliminira toksine i bori se protiv umora i iscrpljenosti.

Plivanje je sjajan način da svojem tijelu priuštite potpunu masažu. Poboljšava se cirkulacija, stimuliraju se mišići, povećava se snaga i izdržljivost organizma. Sposobnost 'klizanja' kroz vodu bez osjećaja napetosti ili boli iznimno je opuštajuće.

Piše: Romina McGuinness/Metro World News
29.03.2014. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh