« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Kad je najbolje vrijeme za obroke

Dobra probava i metabolizam uvelike ovise i o vremenu kada jedete, pa evo savjeta za optimalno vrijeme obroka

Doručkovati je najbolje odmah nakon 7 sati
Doručkovati je najbolje odmah nakon 7 sati (Shutterstock)
Više o

doručak

,

vrijeme

,

Ručak

,

večera

,

obrok

Kvaliteta i kalorijska vrijednost obroka koje jedete tijekom dana nije jedina stvar koja je važna za zdrav život - to je i vrijeme kada ih jedete, pokazalo je istraživanje jedne britanske tvrtke koje je prenio Daily Mail.

Naime, brži gubitak kilograma ovisi najviše od doručku, koji treba pojesti u optimalno vrijeme - 7 sati i 11 minuta, prema računici stručnjaka. OK, minuta gore ili dole sigurno ne čini bitnu razliku.

Prema njihovim rezultatima, ručak treba jesti između 12.30 i 13 sati, a večera bi trebala biti gotova do 18.30. Ovakvim režimom prehrane postižu se optimalni rezultati što se tiče težine, probava je besprijekorna i metabolizam se potiče na brži rad. 

Istraživanje je pokazalo da je čak 84 posto ljudi koji su uspješno izgubili kilograme i jednako tako zadržali novu težinu jelo u točno određeno doba dana, a svi su kao najgoru stvar istaknuli preskakanje obroka, koje je ubojica svake dijete. 

Jednako tako, tri četvrtine ispitanika odgovorno tvrdi da je lagani ručak loša stvar za dijetu, jer će izazvati glad i prejedanje tijekom večere, što će opet dovesti do usporavanja metabolizma i vraćanja kilograma. 

Znači, izreka koja se može primjeniti na uspješan i učinkovit režim prehrane jest - doručkovati kao kralj, ručati kao princ i večerati kao prosjak. 

01.04.2014. 13:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh