Produžite život voćem i povrćem
Istraživanje provedeno u Engleskoj na više od 65000 ispitanika povezuje češću konzumaciju voća i povrća s dužim trajanjem života
Podaci prikupljeni tijekom 12 godina su pokazali kako je svakodnevni unos najmanje 7 porcija voća ili povrća moguće povezati s čak 42% manjim rizikom za smrt.
Journal of Epidemiology and Community Health piše kako su ispitanici koji su svaki dan konzumirali 5-7 porcija voća ili povrća imali 36% manji rizik za smrt.
Osobe koje su svakodnevno jele 3-5 porcija voća ili povrća su imale prosječno 29% manji rizik za smrt, a one koje su unosile 1-3 porcije voća ili povrća su imale 14% manji rizik da će umrijeti.
Istraživači s University College London ističu kako je redovita konzumacija voća i povrća bila povezana s manjim izgledima za smrt od bolesti srca i raka.
Po njihovim riječima, povrće se glede smanjenja rizika za smrt pokazalo učinkovitijim od voća.
Novi komentar