Lifestyle BODY&SOUL
NARAVNO!

Zašto bi trebalo raditi od 10?

objavljeno prije 10 dana i 19 sati

Posao je, željeli mi to ili ne, obaveza koju ne možemo izbjeći iz jednostavnog razloga - treba nam lova. Osim ako niste lik koji uzgaja svu svoju hranu i striže ovce za odjeću negdje u… više »

MLJAC

Pripremite zdrav i ukusan doručak

objavljeno prije 10 dana i 21 sat

Doručak je najvažniji obrok u danu iz jednostavnog razloga - daje nam energije za jutro, pali naše unutarnje procese i od njega ovisi kako će nam zapravo izgledati dan. Stoga, evo pet… više »

PRIPAZITE

Gripa - koje se komplikacije mogu pojaviti

objavljeno prije 11 dana i 12 sati

Sezona gripe u Hrvatskoj je počela, a do sad su bolest potvrdili kod 12 pacijenata. Među njima su tri pacijenta s teškim komplikacijama na bolničkom liječenju. Komplikacije su… više »

ZAPAMTITE!

Mozak i menopauza - što se sve zbiva?

objavljeno prije 11 dana i 15 sati

Možda znate što se događa s vašim tijelom tijekom menopauze, no nitko zapravo ne govori o onome što se događa s vašim mozgom. Većina žena razmišlja… više »

MYTHBUSTERS

3 mita o srčanim bolestima

objavljeno prije 11 dana i 17 sati

Srčane bolesti jedne su od glavnih uzročnika smrti u svijetu, a hrana koju jedete može igrati glavnu ulogu u razvoju rizika od njih. Ugledna klinika Mayo navodi što… više »

PRIRODNO

Sokovi koji će vam srediti probavne probleme

objavljeno prije 11 dana i 19 sati

Zatvor je jedna od najčešćih probavnih tegoba koja nam stvarno stvara velike probleme. Kronični zatvor može uvelike narušiti kvalitetu života, no postoje prirodne metode koje… više »

PRIPAZITE

Čime zapravo hranimo djecu?

objavljeno prije 11 dana i 21 sat

Ogroman broj djece trpi ozbiljne posljedice zbog loše ili nezdrave prehrane, upozorio je UNICEF u ovogodišnjem Izvještaju o stanju djece u svijetu - najmanje jedno od… više »

PRIPAZITE

Čupate sijede? Nemojte...

objavljeno prije 12 dana i 15 sati

Sijeda kosa je, tako kažu, šarmantna kod muškaraca, makar se čak i Goran Višnjić farba u smeđe... no, kod žena je - katastrofa (barem tako misli većina žena). Recept je… više »

ISPROBAJTE

Vježbe istezanja su ključ zdravlja

objavljeno prije 12 dana i 17 sati

Kardio i vježbanje utezima stalno nam je negdje u glavi. Međutim, one najjednostavnije vježbe - vježbe istezanja, često zaboravljamo i ne doživljavamo ih kao ključni dio kvalitetnog… više »

MYTHBUSTERS

5 mitova o vježbanju

objavljeno prije 12 dana i 19 sati

Vježbanje je, naravno, dobro za zdravlje, ali ne trebate pretjerivati. Posvećenost od sto pedeset posto može biti i nezdrava. Postavljajte si izazove kako biste bili zdraviji, ali pazite i da… više »

ZNATE LI?

Zašto banana nije dobar doručak

objavljeno prije 12 dana i 21 sat

Banana je omiljena namirnica koju uvijek jedemo nekako usput - ujutro izletimo iz kuće s bananom u ruci i pojedemo je na putu do posla, kad smo "samo malo" gladni također ćemo oguliti jednu,… više »

SAVJETI

Riješite se manjka samopouzdanja

objavljeno prije 13 dana i 12 sati

Manjak samopouzdanja u nekim je situacijama potpun normalan, ali ako se osjećate kao da vam generalno nedostaje samopouzdanja, imate problem koji hitno treba riješiti. Upravo iz tog… više »

SAVJETI

Kako ostati zdrav s minimum truda

objavljeno prije 13 dana i 15 sati

Postoji mali milijun savjeta o tome kako ostati zdrav i atraktivan: računati kalorije, baviti se sportom, jesti manje i slično. Ali znanstvenici imaju drugačije stajalište.… više »

Foto: Pexels
ZANIMLJIVO :)

Crtanjem osvještavamo svoje ciljeve

objavljeno prije 13 dana i 17 sati

Zacrtali ste cilj, ali nikako da ga ostvarite? Problem je u tome što vam se možda čini da su ciljevi koje ste postavili jasni i precizni, no kada krenete u realizaciju, ne znate otkud… više »

SAVJETI

5 koraka do ravnog trbuha

objavljeno prije 13 dana i 19 sati

Višak hrane na tanjuru uvijek je bolje baciti nego pojesti, tvrde stručnjaci, te dodaju kako je to idealan recept za ravan trbuh. Ovo je pet jednostavnih promjena u navikama za ravan i… više »

skrolaj na vrh