Lifestyle BODY&SOUL
SAVJETI

Evo zašto ne smijete preskakati doručak

objavljeno prije 10 dana i 19 sati

Doručak je najvažniji obrok u danu, slaže se većina stručnjaka, a novo istraživanje to još jednm potvrđuje. Njemački znanstvenici otkrili su da je preskakanje doručka… više »

MA DA?

Kako uspješno nešto - zaboraviti?

objavljeno prije 11 dana i 10 sati

Pamćenje obično želimo poboljšati, no svatko od nas barem je jednom iskusio nešto što je poželio zauvijek izbrisati iz pamćenja... a ako to radite na pravi način, sva je… više »

EH, DA...

3 razloga zašto ljudi misle da lažete

objavljeno prije 11 dana i 13 sati

Govor tijela iliti neverbalna komunikacija puno je snažnija i jasnija od verbalne, a uz to imamo i jedan veliki problem - izdaje nas u nekim situacijama kad je potpuno jasno da ne govorimo… više »

Foto: Pexels
ZNATE LI?

11 namirnica koje nemaju rok trajanja

objavljeno prije 11 dana i 15 sati

Rok trajanja namirnica nešto je na što morate obraćati pažnju kako se ne bi otrovali nečime što ste trebali odavno baciti... no ima i onih namirnica koje možete kupiti,… više »

SAVJETI

Najčešće pogreške u njezi kože

objavljeno prije 11 dana i 17 sati

Njega kože izuzetno je važna ukoliko stvarno želite brinuti o svom izgledu, no putem nam se nerijetko potkradu pogreške zbog neinformiranosti ili loših savjeta. Stoga, donosimo… više »

Foto: Pexels
ZAPAMTITE!

Sve opasnosti popularnih dijeta

objavljeno prije 11 dana i 19 sati

Dijete niču kao gljive poslije kiše - svako malo neka zaintrigira popularne osobe koje je nakon prvog uspjeha počnu na sva usta hvaliti i nova zvijezda je rođena, bez obzira na to je… više »

Kako riješiti nesanicu?
EH, DA... :)

Jeste li za siestu? Trebali bi biti...

objavljeno prije 12 dana i 15 sati

Poslijepodnevno spavanje često vežemo uz lijenost, uz neke poslovične predrasude prema ljudima koji to rade, no sve je više argumenata koji ukazuju da je takva siesta izuzetno zdrava… više »

SAVJETI

Kako vježbati za brže mršavljenje

objavljeno prije 12 dana i 17 sati

Prekid u vježbanju može pridonijeti sagorijevanju više masti, ustanovio je tim japanskih i danskih istraživača. Kada je njihova skupina muškaraca koje su promatrali vježbala dva… više »

SAVJETI

Integralne žitarice čuvaju zdravlje

objavljeno prije 12 dana i 19 sati

Unos integralnih žitarica povoljno djeluje na krvne žile i smanjuje rizik od srčanih bolesti, objavili su znanstvenici. Prema novijim studijama, za to povoljno djelovanje zaslužan je magnezij… više »

EH, DA...

Loše navike zbog kojih ubrzano starimo

objavljeno prije 13 dana i 10 sati

Starenje nikome nije milo, naravno... pa se trudimo, jedemo zdravo, pijemo dovoljno vode, krećemo se i izbjegavamo šećer - ali ipak ništa. Ukoliko robujete ovim navikama starit… više »

MMMM

Aromaterapija iz kućne radinosti

objavljeno prije 13 dana i 13 sati

Aromaterapija najčešće priziva u misli mirisne svijeće i eterična ulja. No, postoji i antistresna metoda koja ne mora ispuniti cijeli prostor mirisom, a radi se o mirisnoj smjesi. Ovaj… više »

ZAPAMTITE!

Simptomi dehidracije su...

objavljeno prije 13 dana i 15 sati

Hidracija je izuzetno važna, jer su naša tijela 75 posto voda. Stoga je vrlo bitno unositi dovoljno tekućine - na taj ćemo način sačuvati zdravlje i vitalnost, a voda će utjecat i na… više »

ZAPAMTITE!

Jasni znakovi da ste se razboljeli zbog stresa

objavljeno prije 13 dana i 17 sati

Stres zovu tihim ubojicom, no nije baš tako - kad ga se nakupi previše, vaše će vam tijelo dati i više nego jasne i glasne zakone da morate nešto pod… više »

zdrav i osvežavajući ljetni obrok - salata

Recept za cjelodnevni detoks organizma

objavljeno prije 13 dana i 19 sati

Detoksikacija je riječ koja se već prilično dugo gotovo pa zlorabi u medijima i reklamama - no, kad malo bolje razmislite što jedete, vjerojatno ćete i sami doći do zaključka da… više »

SAVJETI

Koje masnoće trebamo konzumirati?

objavljeno prije 14 dana i 14 sati

Masnoće su potrebne našem tijelu pa ih stoga treba redovito konzumirati, no pritom je nužno paziti koje. Naime, konzumacija transmasnih kiselina i zasićenih masnoća poput maslaca… više »

skrolaj na vrh