Lifestyle BODY&SOUL
SAVJETI

Kako utažiti žeđ po vrućinama

objavljeno prije 13 dana i 10 sati

Vrućine znaju biti nesnosne, pa obično tražimo spas u nekom hladnom napitku - iako smo svi barem stotinu puta pročitali da je po vrućini bolje piti tople, a po hladnoći hladne napitke. I,… više »

ZNATE LI?

Što je važnije - broj koraka ili brzina?

objavljeno prije 14 dana i 1 sat

Obično je stvarno teško dovoljno vježbati - uz posao, obitelj i društveni život teško je naći vrijeme za vježbanje. Međutim, možda održavanje forme i nije toliko… više »

FORA

Gladovanje sokovima kao lijek

objavljeno prije 14 dana i 4 sata

Gladovanje se preporučuje kao odličan način kontroliranog skidanja viška kilograma, no znanstvenici tvrde da ima i blagotvorne učinke na zdravlje. Naime, neki reumatski bolovi u… više »

ZAPAMTITE!

Chia sjemenke - superhrana ili mit?

objavljeno prije 14 dana i 6 sati

Chia sjemenke potiču iz obitelji metvice i bile su osnovna namirnica drevnih civilizacija Azteka i Maja u Srednjoj Americi. Jeli su ih samostalno ili miješali s drugim… više »

No description
STVARNO?

Šećer nas zaglupljuje

objavljeno prije 14 dana i 8 sati

Šećer i zašećereni proizvodi negativno utječu na kognitivne funkcije mozga. Dugoročna konzumacija nekih vrsta šećera može rezultirati neurološkim problemima i… više »

ZNATE LI?

Kava je blagotvorna za žene, osim...

objavljeno prije 14 dana i 10 sati

Kava je omiljeni jutarnji napitak koji uz to ima i razne blagotvorne učinke na tijelo, no postoji jedna nezgodna iznimka... Naime, pokazalo se da dvije do tri šalice kave dnevno… više »

SAVJETI

Ravan trbuh je moguća misija

objavljeno prije 15 dana i 1 sat

Mnogim je ženama područje struka, bedara i stražnjice najproblematičnije, a većina ih smatra da se lelujavog trbuha mogu riješiti samo s nekoliko trbušnjaka na dan. Krivo! Za… više »

EHHH...

Vitaminski dodaci vam zapravo - ne trebaju

objavljeno prije 15 dana i 4 sata

Iako će liječnici za mnoge simptome propisati vitaminske dodatke, možda ipak nisu toliko važni koliko mislimo. Istraživanje objavljeno prošlog mjeseca u časopisuAnnals of… više »

SAVJETI

Kako zadržati ljetnu boju što duže?

objavljeno prije 15 dana i 6 sati

Brončana put na kojoj svaka odjevna kombinacija izgleda puno bolje dobiva se ljeti, no žene često čine pogreške kojima otežavaju brzo tamnjenje i zbog kojih puno brže gube boju… više »

SAVJETI

Izbjegnite glavobolje od vrućine

objavljeno prije 15 dana i 8 sati

Mnogim ljudima vrućina i puno Sunčeve svjetlosti može biti recept za glavobolju, pa evo nekoliko savjeta koji će vam sigurno pomoći. Aklimatizacija - velika temperaturna razlika između… više »

ZAPAMTITE!

Sindrom kroničnog umora - kako zapravo nastaje

objavljeno prije 16 dana i 1 sat

Sindrom kroničnog umora bolest je o kojoj se još malo zna, a definira se kao dugotrajna, teška, onesposobljavajuća psihička i fizička nemoć bez mišićne… više »

SAVJETI

Godišnji odmor će vas stvarno ozdraviti

objavljeno prije 16 dana i 6 sati

Stres povezan s poslom ne čini dobro organizmu kao ni nekvalitetan san. I stres i premalo sna sami po sebi nose sve vrste zdravstvenih rizika, ali za ljude koji boluju od… više »

STVARNO?

Nejednakost utječe na mentalno zdravlje?

objavljeno prije 16 dana i 8 sati

Novac nam treba, tako je organizirana civilizacija u kojoj živimo, no istovremeno neće vam baš donijeti sreću, pogotovo ako ga susjed ima više od vas... Naime, psiholozi kažu da… više »

VRIJEDI ZNATI

Vegetarijanska prehrana i utjecaj na zdravlje

objavljeno prije 16 dana i 10 sati

Vegetarijanska prehrana temeljena na biljnim namirnicama, voću, povrću i žitaricama smanjuje mogućnost od pojave dijabetesa tipa 2, pokazalo je istraživanje..  "Dokazali smo… više »

BAŠ OVAKO...

5 savjeta za njegu kose tijekom ljeta

objavljeno prije 17 dana i 1 sat

Kosa je rijetko u fokusu tijekom ljeta jer nam je na prvom mjestu briga o koži, no ne smijemo se tako olako odnositi prema njoj... Naime, kako bismo se zaštitili od opeklina nanosimo… više »

skrolaj na vrh