Lifestyle BODY&SOUL
HMMM...

Čuva li čokolada i kožu?

objavljeno prije 17 dana i 15 sati

Čokolada, posebno ona tamna s velikim udjelom kakaa, već je odavno skinuta s liste nepoželjnih namirnica zbog blagotvornog utjecaja na zdravlje. Dokazano je da je odlična za mozak, razine… više »

HMMM...

Meso i sir ipak su dobri za zdravlje?

objavljeno prije 17 dana i 17 sati

Svako malo neka se namirnica nađe na tapeti i onda krene opća paljba prema njoj, a među njima su u zadnje vrijeme bili crveno meso i mliječni proizvodi kojima su se vadila i najopskurnija… više »

MA DA?

Sanjarenje isto ima značenje

objavljeno prije 18 dana i 8 sati

Sanjarenje je nekima svakodnevnica, dok drugi misle da se radi o djetinjarijama koje su odavno prerasli. Ipak, to nije baš istina - vrlo često na taj način opuštamo i odmaramo… više »

MA DA?

Godišnji odmor određuje duljinu života?

objavljeno prije 18 dana i 11 sati

Svi znamo barem jednog lika koji se ili hvali ili žali da ne ide na godišnji, a ako ćemo vjerovati znanstvenicima, tako si značajno skraćuje život. Naime, prema njihovim tvrdnjama,… više »

ISPROBAJTE

Tjelovježbom do zdravog duha

objavljeno prije 18 dana i 13 sati

Tjelovježba nije samo dobra za tijelo i organizam u cjelini, već i za psihu. To je poznato svakome tko se rekreativno bavio bilo kojom vrstom sporta. Osjećaj nakon treninga je… više »

SAVJETI :)

Podignite energiju bez slatkoga i kave

objavljeno prije 18 dana i 17 sati

Kava je omiljena dizalica u bilo koje doba dana, a naročito ujutro kad prvom šalicom pokušavamo ubaciti organizam u radnu temperaturu za naporan dan... naravno, ni kasnije… više »

ISPROBAJTE

Organski piling koji će vas preporoditi

objavljeno prije 19 dana i 8 sati

Koža je najveći organ našega tijela koji ima vrlo važan zadatak - štiti organizam od vanjskih utjecaja. Kako zapravo predstavlja prvu crtu obrane, izuzetno je važno voditi… više »

STVARNO?

Važnije je kada jedete, nego što i koliko?

objavljeno prije 19 dana i 11 sati

Mršavljenje nije toliko jednostavna stvar kao što se čini - jedem manje, pa se kilogrami tope. Naime, nije važno samo što i koliko se jede, već i kada. Studija provedena… više »

ZANIMLJIVO

Možete li doživjeti stotu?

objavljeno prije 19 dana i 15 sati

Zdravo starenje zapravo je pravi san svima - kako u poznim godinama biti lucidan i aktivan, a ne jadan i bolestan pitanje je koje se sve više postavlja, a znanstvenici su se potrudili… više »

SAVJETI

Svakodnevno odgađanje i kako ga se riješiti

objavljeno prije 19 dana i 17 sati

Subota je, a ja ekstremno frustrirana. Posao trebam obaviti do ponedjeljka. I, što ja radim? Stojim ispred otvorenog hladnjaka i kopam po njegovim dubinama dok mi misli lutaju… više »

ZANIMLJIVO

Treba pokazati suze, to je dobro za vas

objavljeno prije 20 dana i 11 sati

Ljudi na suze gledaju kao na znak slabosti i senzibilnosti, no plakanje na veoma pozitivan način djeluje na naše tijelo. Stručnjaci čak tvrde kako su suze… više »

WOW!

Što bore govore o zdravlju?

objavljeno prije 20 dana i 13 sati

Bore su jedna od onih posljedica godina protiv kojih se gotovo nemoguće boriti - da, postoji mali milijun kremica, tonika i sličnog, kao i botoks ili estetska kirurgija, no na kraju priče… više »

SELITE NA MORE!

Onečišćeni zrak utječe na mozak

objavljeno prije 20 dana i 15 sati

Zagađenje je svugdje oko nas, toliko da smo ga već i prestali primjećivati - a upravo je zagađeni zrak jedan od glavnih razloga za to, tvrde znantvenici. Naime, kronična izloženost… više »

NARAVNO!

Med liječi kašalj bolje nego antibiotici

objavljeno prije 21 dan i 13 sati

Med, propolis i lijekovi bez recepta trebali bi biti prvi izbor u liječenju kašlja kod većine pacijenata, nove su preporuke britanskoga Nacionalnog instituta za zdravstvo (NICE),… više »

HE HE

6 koristi od grešnog eliksira mladosti - resveratrola

objavljeno prije 21 dan i 15 sati

Resveratrol je antioksidans kojeg se smatra superjunakom među u toj, ne baš maloj konkurenciji. U prilog mu ide i činjenica da se u najvećim količinama nalazi u namirnicama koje… više »

skrolaj na vrh