Lifestyle BODY&SOUL
SAVJETI

5 navika najuspješnijih žena

objavljeno prije 17 dana i 13 sati

Ženama se napredovanje u poslu i životu rijetko je događa slučajno. Umjesto toga, to obično uključuje naporan rad, upornost i korisne navike. Kada je u pitanju uspjeh… više »

PRIPAZITE

Zašto žene moraju spavati dulje?

objavljeno prije 17 dana i 16 sati

Nedostatak sna kod starijih žena dugoročno može rezultirati krhkijim kostima, pokazalo je novo istraživanje američkih znanstvenika. Studijom je uočen 22 posto veći rizik od niske… više »

SAVJETI

5 dobrih razloga da jedete ljute papričice

objavljeno prije 17 dana i 18 sati

Ljute namirnice pomažu sagorjeti kalorije, štite srce, pomažu kod bolova u trbuhu, smanjuju bol te nas čine sretnima, no ljute papričice same imaju nekoliko dobrobiti, navodi… više »

LOŠE...

Djeca su sve manje fizički aktivna

objavljeno prije 17 dana i 20 sati

Razina fizičke aktivnosti djece značajno se smanjuje tijekom osnovnoškolskog obrazovanja, pokazala je studija znanstvenika sa Sveučilišta Bristol. Ona upućuje na to da je… više »

ZAPAMTITE!

Hrana koja snižava krvni tlak.

objavljeno prije 17 dana i 22 sata

Visoki tlak jedan je od problema kojima se treba pridati dužna pažnja, jer predstavlja opasno stanje koje može vrlo lako završiti jako loše. Srećom, lijekovi, promjena prehrane… više »

gripa prehlada bolest mu
ZNATE LI?

Razlike između gripe i prehlade

objavljeno prije 18 dana i 16 sati

Gripa ili prehlada? Na prvi pogled je svejedno, ali zapravo nije - liječe se na različite načine, pa nije loše znati odmah prepoznati koja je bolest u pitanju. Evo tri glavne razlike… više »

UFF!

Hrana koja pomaže protiv upala

objavljeno prije 18 dana i 18 sati

Upala može biti i dobra i loša. S jedne strane, pomaže tijelu da se obrani od infekcije i ozljeda. S druge strane, kronična upala može dovesti do debljanja i bolesti. Stres, hrana koja… više »

PRIPAZITE

Žene ne bi smjele jesti kasno navečer

objavljeno prije 18 dana i 20 sati

Najnovije američko istraživanje pokazalo je da vrijeme konzumiranja obroka može utjecati na kardiometaboličko zdravlje žena, odnosno da je unos većeg broja kalorija nakon 18 sati povezan s… više »

bu?enje nesanica
UPS!

Buđenje može biti stresno?

objavljeno prije 18 dana i 22 sata

Ako se budite ubrzanog rada srca, ne uznemiravajte se previše - česti osjećaji stresa i anksioznosti mogu potaknuti otpuštanje u krv onih hormona koji pojačavaju rad… više »

MLJAC

Gdje ima najviše omega-3?

objavljeno prije 19 dana i 15 sati

Liječnici kažu da redovito konzumiranje ribe može smanjiti rizik od srčanog udara, moždanog udara i poremećaja metabolizma lipida - štetnog nakupljanja masti i tvari sličnih mastima u… više »

SAVJETI

Umorni ste? Pojedite nešto zdravo!

objavljeno prije 19 dana i 17 sati

Kad smo iscrpljeni i umorni, a zbog ranih obveza bismo trebali ostati budni i koncentrirani, najčešće posežemo za brzim slatkim ili slanim grickalicama, no nova studija ukazuje na to… više »

ZANIMLJIVO :)

Aplikacije nas stvarno potiču na aktivnost?

objavljeno prije 19 dana i 20 sati

Aplikacije na mobitelima koje potiču korisnike da ustanu i kreću se svakih sat vremena ili da teže određenom broju prehodanih koraka dnevno pomažu povećanju aktivnosti i vježbanja, pokazuje… više »

Foto: Pexels
AJOJ :)

Namirnice koje su opasne po život

objavljeno prije 19 dana i 22 sata

Hrana je vrlo zanimljiva, ukusna, grozna... ali i opasna - ukoliko namirnice pogrešno skladištimo, pripremamo, slabo termički obradimo, jedemo nedozrele (ako je riječ o… više »

MA DA?

Što je zdravije - pivo ili vino?

objavljeno prije 20 dana i 13 sati

Kada se nađete s kolegama ili prijateljima za šankom u omiljenom kafiću, dok naručujete piće, sigurno ne razmišljate o tome kako djeluje na zdravlje. I to je dobro. Došli… više »

STVARNO?

Namirnice koje je bolje kupiti smrznute

objavljeno prije 20 dana i 15 sati

Niske temperature spriječit će brza kvarenja svih namirnica, a dopustit će vam i da ih konzumirate izvan sezone rasta, a ove su namirnice iz tih, ali i drugih razloga, bolje smrznute nego… više »

skrolaj na vrh