Lifestyle BODY&SOUL
PRIPAZITE

Kažnjavanje pasa ostavlja posljedice na zdravlje

objavljeno prije 20 dana i 18 sati

Obuka pasa koja uključuje kažnjavanje ostavlja kratkoročne i dugotrajne posljedice na njihovo psihološko zdravlje, pokazalo je nedavno portugalsko istraživanje. Metode poput prijekora… više »

GROZNO

Spavamo sve manje i lošije

objavljeno prije 20 dana i 20 sati

Spavanje je bitno za zdravlje, kako fizičko tako i psihičko, no koliko zapravo spavamo i, još važnije - koliko kvalitetno spavamo? Nova studija provedena na Sveučilštu Iowa… više »

SAVJETI

7 savjeta za ravan trbuh

objavljeno prije 20 dana i 22 sata

Gubitak kilograma nije baš lak zadatak jer nam, na prvom mjestu, treba poprilična disciplina, a kad poželimo skinuti masne naslage na trbuhu, problem je upravo postao još veći.… više »

ČUVAJTE SE

Prehlada - kada postajemo zarazni?

objavljeno prije 21 dan i 13 sati

Prehlada je dosadna i uporna - kada se zarazite virusom prehlade, bolest možete prenijeti na druge i prije pojave prvih simptoma, znači prije nego ste uopće svjesni da ste zaraženi. Dr.… više »

PRIPAZITE

Što šećer radi koži?

objavljeno prije 21 dan i 16 sati

Vjerovali il ne, čak 74 posto procesuirane hrane sadrži dodani šećer. Skoro baš sve, od žitarica za doručak do umaka za tjesteninu, bijelog kruha može… više »

STVARNO?

Meditiranjem smanjite sklonost pogreškama

objavljeno prije 21 dan i 18 sati

Ako ste zaboravni ili griješite u brzini nova studija sveučilišta Michigan, najveća do sada, otkrila je da vam meditacija može pomoći da smanjite sklonost pogreškama. U… više »

CHANGE

3 znaka da trebate promijeniti posao

objavljeno prije 21 dan i 20 sati

Ponekad je očigledno da je vrijeme za pronalazak novog posla, ali to nije tako jednostavno prepoznati - naravno, ako vam netko ponudi značajno bolje uvjete, sigurno se nećete puno… više »

ZAPAMTITE!

5 problema koje stvara fermentirana hrana

objavljeno prije 21 dan i 22 sata

Fermentirana hrana trenutno je na vrhuncu popularnosti zahvaljujući nutritivnoj vrijednosti i  navodnim prednostima za zdravlje poput bolje probave, jačeg imuniteta i… više »

EHHH...

Kako na nas utječe južina

objavljeno prije 22 dana i 13 sati

Kao i vrijeme, i naše se emocije ponekad čine kao nestabilne prirodne sile, posebno kada temperatura i vlaga rastu, a tlak zraka pada. Upravo takvi atmosferski uvjeti nastaju kada… više »

MA DA?

Povrće neki ne vole - genetski

objavljeno prije 22 dana i 16 sati

Vrlo često ćete čuti - ne mogu ja to, nikako... naravno, radi se o povrću na tanjuru, no izgleda da ćete za to odsad moći okriviti gene jer su američki znanstvenici ustanovili da… više »

MYTHBUSTERS

Mitovi o hrani koje treba zaboraviti

objavljeno prije 22 dana i 18 sati

Mitova o hrani ima gotovo kao i mitova o seksu, pa su slavna nutricionistkinja Karin Adoni Ben-David i poznati trener i fitnes instruktor Phil Catudal podijelili za The… više »

MLJAC

Luk - čudesno povrće koje produžava život

objavljeno prije 22 dana i 20 sati

Naše zdravlje velikim djelom ovisi o prehrani. tome valjda do sada nitko neće prigovoriti - kvalitetna, izbalansirana prehrana koja sadrži vlakna, proteine, ugljikohidrate, vitamine i… više »

EH, DA... :)

Kako se spasiti prehlade ili viroze?

objavljeno prije 22 dana i 22 sata

Hladni dani su stigli, a s njima i vjerni pratitelji - prehlade i viroze! Pada nam imunitet pa je stoga ključno unositi dovoljno vitamina i jesti zdravu hranu kako bi olakšali… više »

ZZZZ

Zašto nam treba dovoljno sna?

objavljeno prije 23 dana i 13 sati

Potrebno je ne samo čvrsto, već i dovoljno spavati jer su znanstvenici pronašli čvrstu poveznicu između premalo sna i bolesti. Rezultati su objavljeni u časopisu Sleep. … više »

WOW!

Kultura nam čuva zdravlje

objavljeno prije 23 dana i 16 sati

Kreativne aktivnosti, sudjelovanje u kulturnim ili umjetničkim događajima i aktivnostima poput plesa, pjevanja ili posjeta muzejima imaju pozitivan učinak na fizičko i mentalno zdravlje… više »

skrolaj na vrh