Lifestyle BODY&SOUL
WOW!

Produžite život za sedam godina - iskrenim smijehom

objavljeno prije 25 dana i 23 sata

Smijeh je lijek za sve boljke, govorili su naši stari, a kao i obično bili su potpuno u pravu - redovito srčano smijanje smanjuje razinu stresa, snižava visok krvni tlak zbog… više »

Eterično ulje
ISPROBAJTE

5 eteričnih ulja za mirisan dom i dobro zdravlje

objavljeno prije 26 dana i 1 sat

Eterična ulja u hladnim danima mogu nam ne samo ispuniti dom ugodnim mirisima, već istovremeno snažno pozitivno djelovati na naš imunitet i zdravlje. Evo kojih je pet eteričnih ulja… više »

ZNAMO...

Reklame tjeraju djecu na nezdravu prehranu

objavljeno prije 26 dana i 18 sati

Reklame koje ciljaju djecu već se dugo povezuju s povećanim rizikom unošenja nekvalitetnije hrane i njihovim zahtjevima da im roditelji kupuju zašećerenu, prerađenu i kaloričnu… više »

EH, DA... :)

5 problema zbog kojih ne skidate višak kilograma

objavljeno prije 27 dana i 19 sati

Izbjegavanje tjelesne aktivnosti tijekom mršavljenja - provođenje tjelesne aktivnosti ima više koristi od samog stvaranja energetskog deficita u redukciji masne mase.… više »

SAVJETI

5 stvari za sretno i zdravo srce

objavljeno prije 28 dana i 21 sat

Počinje najljepše vrijeme u godini. Vrijeme koje provodimo s najmilijim ljudima, prekrasne poslastice na našim tanjurima i u našim čašama, prekrasne dekoracije i… više »

NERVOZA

Zašto nam se znoje ruke?

objavljeno prije 29 dana i 1 sat

Znojenje ruku uvijek se pojavi u pogrešnom trenutku - vjerojatno se i vama barem jednom dogodilo da su vam dlanovi bili znojni kad ste trebali odgovarati u školi, na faksu, na… više »

ZANIMLJIVO :)

Kako sjećanja nastaju... i nestaju?

objavljeno prije 29 dana i 3 sata

Mozak je čudesan i složen organ koji radi puno više nego što možemo i zamisliti, a svakoga trenutka punimo ga golemim količinama informacija. No, ne ostaju baš sve… više »

HMMM...

Online psihoterapija - da ili ne?

objavljeno prije 29 dana i 23 sata

Čekanju termina za psihologa često se ne nazire kraj, a to je samo jedan od razloga zašto se mnogi odlučuju za online psihoterapiju s vlastitog kauča. Cijela stvar… više »

SAVJETI

Zimski plodovi koji tope masnoće

objavljeno prije 1 mjesec

Abdominalna masnoća nije samo estetski problem, već je i opasna za zdravlje - uzrokuje hormonalni disbalans, povećava rizik za razvoj dijabetesa tipa 2 i bolesti srca. Kako biste se… više »

MA DA?

Crveno meso opasno je po zdravlje?

objavljeno prije 1 mjesec

Meso je predmet prijepora u zadnje vrijeme, a već godinama slušamo kako ovakav ili onakav način pripreme znatno povećava rizik od dobivanja karcinoma... a sad je stvar prešla na… više »

ISPROBAJTE

Kako skidati kilograme uz omiljene serije?

objavljeno prije 1 mjesec

Sjedilački način života ono je što nas uglavnom polako ubija, iako toga nismo svjesni... a veliku ulogu u tome igraju serije - sve ih je više dobrih koje nam oduzimaju gomilu… više »

ZANIMLJIVO :)

Zašto su zimi važnije čizme od kape?

objavljeno prije 1 mjesec

Čizma glavu čuva, šubara je kvari... pjeva Hlapić, a mi mislimo kako je to smiješno - no, ne može biti istinitije nego što jest, tvrde znanstvenici. Naime, hladna stopala… više »

SAVJETI

Namirnice pune proteina za zdravo mršavljenje

objavljeno prije 1 mjesec

Uravnotežena prehrana je jako bitna ako želimo ostati zdravi. Jedenje namirnica koje su bogate bjelančevinamamože nam pomoći u mršavljenju jer se, zbog osjećaja sitosti,… više »

ZANIMLJIVO

Sindrom kroničnog umora povezan je s imunitetom?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Stalno ste umorni? Imate dojam da se budite umorniji nego što ste bili prije spavanja, a tijekom dana osjećate se kao da vas je pregazio autobus? Najvjerojatnije imate sindrom… više »

bu?enje nesanica
KASNIJE :)

Kada bi trebala počinjati škola?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Većina školaraca spava dulje ako im jutarnja nastava počinje kasnije, to je logično, no manje je poznato da dulji san ima pozitivan učinak na njihovo zdravlje, sreću i ocjene. U… više »

skrolaj na vrh