Lifestyle BODY&SOUL
SAVJETI

5 savjeta za bolju probavu

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Probavni problemi mogu stvarno uzrokovati komplikacije, a ne samo neugodu, pa evo nekih drugih metoda kojima se možete boriti protiv probavnih problema i konstipacije, a koje… više »

HE HE

Koliko je rada - optimalno? Ne baš puno...

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Radno vrijeme u današnje doba pomalo gubi smisao - od većine se zaposlenika očekuje da rade puno više od onoga što im piše u ugovorima, a neradne subote također su… više »

MA DA?

Zašto je važno grliti se svaki dan?

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Zagrljaj u trajanju od dvadesetak sekundi popravit će vam dan, pa nije ni čudo da se većina ljudi voli grliti... no, ima i onih kojima je to noćna mora. Znate li zašto? Znanstvenici… više »

STRAŠNO!!

Ekrani klincima mijenjaju strukturu mozga!

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Pametni telefoni, tableti i video igrice fizički mijenjaju strukturu mozga adolescenata, pokazao je istraživanje  američkog Nacionalnog Instituta zdravlja.  Znanstvenici su… više »

ZNATE LI?

Glikemijski indeks - što je to zapravo?

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Glikemijski indeks je utjecaj 50 g ugljikohidrata na razinu glukoze u krvi. Razlikujemo namirnice s visokim, srednjim i niskim glikemijskim indeksom. Čim je glikemijski indeks… više »

SNAGA

Jeste li ostvarena osoba? Evo što trebate imati...

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Psihičko zdravlje, prema američkom psihologuu Abrahamu Maslowu, ovisi o stupnju samoostvarenjea, jer tek kada dosegnemo etapu razvoja  u kojoj do kraja možemo ostvariti svoj potencijal… više »

MAZE :)

Zašto su kućni ljubimci dobri za nas?

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Kućni ljubimci, naročito psi, pravi su melem za dušu u nekim situacijama - kad dođete kući s posla, dočekat će vas kao dugo izgubljenog brata, sestru, mamu... i zagrijati vam srce ma… više »

Foto: Pexels
SAVJETI

Crtanjem sačuvajte mozak oštrim

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Pisanje poboljšava mentalne vještine, no crtanje je puno bolje, osobito kada trebamo usvojiti nove informacije. Studija provedena na Sveučilištu Waterloo pokazala je da… više »

MA DA?

Vježbati je dovoljno - dvije minute dnevno?

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Vježbanje je nužda, pogotovo u ovo sjedilačko doba čovječanstva, no svi ćemo uvijek pronaći neku izliku, a najčešća je - nedostatak vremena. Te ne stignem, te tko će po ovoj gužvi do… više »

SAVJETI

Kako se riješiti grlobolje

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Grlobolja je najgori simptom prehlade - lako ćete preživjeti šmrcanje i kihanje, no to da ne možete gutati, jesti, govoriti normalno i spavati sigurno će vas dodatno iscrpiti. Razlog… više »

PRIPAZITE

7 znakova da ste možda - anemični

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Anemija je stanje koje nerijetko shvaćamo prilično olako uz komentare kako bi trebali popiti nešto da si popravimo krv, no zapravo je riječ o problemu - anemije uzrokuje da… više »

SAVJETI

Kako donijeti i provesti novogodišnje odluke

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Blagdani su na vratima, a s njima uvijek dolazi i svođenje računa za proteklu i planiranje za godinu koja dolazi. Najčešće to volimo zvati novogodišnjim odlukama koje su,… više »

SAVJETI

Voće i povrće stvarno čuva zdravlje

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Voće i povrće uvijek se nalaze na vrhu liste namirnica koje pomažu u očuvanju zdravlja, a kako idu godine, trebali bi ih konzumirati sve više, tvrde stručnjaci - istraživanje je… više »

WOOW! :)

5 čudesnih činjenica o ljudskom organizmu

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Ljudski organizam čudesni je mehanizam koji stvarno radi nevjerojatne stvari kojih nismo niti svjesni, pa evo nekih zanimljivih podataka. Dužina krvnih žila je nevjerojatna - kada bi… više »

NIJE TEŠKO :)

Kako nagovoriti ljude na zdrav život?

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Zdrav život trebao bi biti imperativ svakome, no svjesni smo da se i sami tako ne ponašamo, ali ipak se živciramo kad nekoga tko je još gori od nas po tom pitanju ne uspijevamo… više »

skrolaj na vrh