Lifestyle BODY&SOUL
SAVJETI

Tjelovježbom namjestite unutarnji sat

objavljeno prije 1 mjesec

Tjelovježba može pomaknuti kazaljke na našem unutarnjem satu, pokazala je studija čiji su rezultati objavljeni u časopisu The Journal of Physiology. To znači da može ublažiti jet… više »

STVARNO?

Večernje vježbanje je sasvim u redu

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Vježbanje u večernjim satima nije dobro za san, bar nas tako uvjeravaju već godinama, no izgleda da smo u zabludi, barem tako tvrdi novo istraživanje. Pola sata intenzivnog vježbanja u… više »

EH, DA...

5 svakodnevnih stvari koje mogu izazvati rak

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Radimo mnoge stvari koje mogu biti opasne za zdravlje, a da ih zapravo niti ne primjećujemo. Radi se o hrani koju jedemo, navikama koje imamo pa čak i sitnicama za koje nikada ne bismo rekli… više »

Kad su stvari van naše kontrole... /Foto: Pexels
SAMO COOL

Smirenost produžuje život

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Ljutite se? Često? E, to nije dobro za vas, pogotovo ako eksplodirate svako malo na neke sitnice koje vas zapravo ne bi trebale pretjerano uzrujavati... što znači da, ako želite dug i… više »

ZAPAMTITE!

Koliko nam kalorija stvarno treba dnevno?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Unos kalorija nešto je što se ne može tek tako generalizirati, jer svaki organizam ima drugačije potrebe koje ovise o raznim faktorima poput godina, spola i visine. No, bez… više »

HE HE

Namirnice za zdravu i redovitu probavu

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Hrana određuje kako će funkcionirati naša probava, pa vam je valjda jasno da u slučaju problema, u ovom slučaju konstipacije, imate puno toga za promijeniti u svojoj prehrani kako… više »

SAVJETI

Slušajte glazbu na poslu!

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Glazba nekima pomaže da im radni dan prođe brže i lakše, neki će se lakše koncentrirati, a neki će buku okoline radnog prostora radije zamijeniti zvucima glazbe i slično. No,… više »

SAVJETI

Kako spriječiti utjecaj punog Mjeseca na san

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Pun Mjesec ima, sviđalo se to vama ili ne, znatan utjecaj na naš život - primjerice, otkriveno je da ljudi za vrijeme punog mjeseca 30 posto manje vremena provedu u dubokom snu, da im… više »

PRIPAZITE

Migrene često uzrokuje - alkohol

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Migrene često potiče konzumacija alkohola, pa ne čudi da je istraživanjej pokazalo da ga mnoge osobe koje imaju migrene izbjegavaju, vjerujući kako je upravo alkohol kriv za njihove… više »

ZAPAMTITE!

5 zdravih grickalica za svaku dijetu

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Dijeta obično preporučuje izbjegavanje određenih namirnica i smanjivanje unosa dozvoljenih, no vrlo često to završava kopanjem po frižideru u sitne sate jer ne možete zaspati od gladi.… više »

SAVJETI

Post je odličan za tijelo

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Povremeni post može itekako pomoći kod gubitka kilograma, tvrdi se već duže vrijeme uz neke kontroverze, no najnovija istraživanja bacila su dodatno svjetlo na post kao dijetu.  "Nedavne… više »

SAVJETI

3 početničke pogreške u teretani

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Vježbanje postaje popularnije s ljepšim danima, svi kreću u pripreme za ljetnu sezonu u kupaćim kostimima, kupuje se članstvo u teretani i kreće u akciju... Sve se to zapravo čini… više »

SAVJETI

Što jesti na dijeti?

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Dijeta se obično prekida iz jednog jednostavnog razloga - gladi. I to ne samo one rigorozne redukcijske dijete, već bilo koja jer nismo navikli unositi smanjenu količinu hrane i podnositi… više »

SAVJETI

Djeci treba umjetničko obrazovanje

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Umjetničko obrazovanje ima velik utjecaj na djecu, pokazao je cijeli niz istraživanja. Djeca koja sudjeluju u umjetnosti, bez obzira radi li se o plesu, kazalištu ili vizualnim… više »

STVARNO?

Sklekovi puno govore o zdravlju

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Muškarci koji su u stanju napraviti 40 sklekova u idućih deset godina imaju puno manji rizik od infarkta i ostalih ozbiljnih zdravstvenih problema povezanih sa srcem, od onih koji… više »

skrolaj na vrh