Lifestyle BODY&SOUL
SAVJETI

Njega kože zimi

objavljeno prije 7 dana i 22 sata

Hladno vrijeme i niska razina vlage rezultira suhim zrakom. Bez odgovarajuće njege suhe kože može doći do pucanja i krvarenja, a oštra zima i vjetar samo… više »

Zbunjenost, razmišljanje
MA DA?

Uspomene često - izmišljamo?

objavljeno prije 8 dana

Uspomene su dragocjene, daju nam osjećaj tko smo i odakle dolazimo. Znanstvenici su, međutim, pokazali da su mnogima od nas prva sjećanja zapravo obična fikcija. Temeljeno na ranijim… više »

ZNATE LI?

Kako nam stres uništava mozak

objavljeno prije 8 dana i 2 sata

Stres nije samo tihi ubojica zdravlja, već kontinuirana izloženost stresu, boljka modernog doba, može rezultirati poteškoćama s pamćenjem i smanjenjem moždanog volumena, pokazali su… više »

PRIPAZITE

Kemikalije u kozmetici su opasne za djevojčice

objavljeno prije 8 dana i 4 sata

Djevojčice koje su prije rođenja izložene kemijskim spojevima prisutnima u sapunu, pasti za zube, makeupu i ostalim proizvodima za osobnu higijenu izloženije su opasnosti od ranijeg ulaska u… više »

gripa prehlada bolest mu
SAVJETI

Kako prepoznati imate li gripu ili prehladu?

objavljeno prije 8 dana i 19 sati

Prehlada i gripa su respiratorne bolesti s vrlo sličnim simptomima. Međutim, ovi simptomi mogu biti manje ozbiljni, ako patite od prehlade. Obična prehlada i gripa različita su stanja,… više »

ZANIMLJIVO :)

BMI vam ne govori ništa važno

objavljeno prije 8 dana i 22 sata

BMI iliti sveprisutni indeks tjelesne mase većina ljudi uzima zdravo za gotovo - ako ste po tome u kategoriji normalnog, sve je u redu... ali, zapravo nije. BMI se utvrđuje na temelju visine… više »

AHA!

5 savjeta za rješavanje stresa

objavljeno prije 9 dana

Stres ne samo da štetno utječe vaše mentalno i emocionalno zdravlje, nego je izravno povezan s vašim srcem i raznim bolovima u leđima i glavi. Niste niti svjesni… više »

ZAPAMTITE!

Sjemenke lana prava su riznica zdravlja

objavljeno prije 9 dana i 2 sata

Sjemenke lana obično jedemo na kruhu, nekom od onih "bio" i "domaćih" koje viđamo u trgovinama, no bilo bi nam pametnije malo više koristiti ovu prirodnu riznicu zdravlja. Naime, one… više »

MA DA?

Novac vas može ubiti - doslovno

objavljeno prije 9 dana i 4 sata

Posao je važan ne samo za ukupnu kvalitetu života, već je jedan od ključnih elemenata zdravlja, pokazala su posljednja istraživanja. Preciznije, moglo bi se reći da materijalizam… više »

ISPROBAJTE :)

5 vježbi za savršene trbušnjake

objavljeno prije 9 dana i 22 sata

Vježbanje nam je uvijek muka, no rado bismo vidjeli svoje tijelo isklesano i u vrhunskoj formi. No, to ipak ne ide tek tako - potrebno je proliti određenu količinu znoja i posvetiti vremena… više »

PITANJE

Umjetni zaslađivači - da ili ne?

objavljeno prije 10 dana

Analizu mnogobrojnih istraživanja na tu temu naručila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) kako bi sastavila smjernice za upotrebu umjetnih zaslađivača, poput stevije i… više »

MYTHBUSTERS

5 mitova o mršavljenju

objavljeno prije 10 dana i 4 sata

Mitova o mršavljenju ima gotovo jednako kao i savjeta za skidanje viška kilograma, pa nije nemoguće da se jednostavno izgubite u njima i vlastitim pogreškama stojite na… više »

UČINKOVITO!

Kako spriječiti prehladu i gripu?

objavljeno prije 10 dana i 19 sati

Vježbanje može pomoći da izgubimo težinu, smanjimo stres i poboljšamo zdravlje našeg srca. Ali također može imati još jednu skrivenu… više »

SAVJETI

Oslobodite se loših navika u 5 koraka

objavljeno prije 11 dana i 2 sata

Navike nisu loša stvar jer pomažu mozgu da stvori sigurnu rutinu. No, neke od njih su štetne, primjerice u slučajevima kada zbog tuge posežemo za hranom ili za cigaretom zbog… više »

EH, DA...

Zašto se kava pije nakon doručka?

objavljeno prije 11 dana i 4 sata

Jutarnja kava mnogima je ključan trenutak nakon buđenja - tvrde da bez nje ne mogu niti oči otvoriti, a kamoli nešto smisleno raditi tijekom dana. No, uz to ide i problem - većina… više »

skrolaj na vrh