Lifestyle BODY&SOUL
WOW!

Zašto nam treba dodatnih 15 minuta šetnje dnevno?

objavljeno prije 1 mjesec

Svjetska ekonomija mogla bi ojačati za čak 100 milijardi dolara godišnje ako poslodavci uspješno potaknu svoje zaposlenike da ispunjavaju smjernice Svjetske zdravstvene… više »

LOŠE :)

Kako se nosimo sa svojim mislima?

objavljeno prije 1 mjesec

Razmišljanje, prepuštanje mislima, odmor... sve su to aktivnosti koje stalno zazivamo, tvrdeći da nemamo vremena za njih, no u stvarnosti je situacija potpuno drugačija - ljudi… više »

SAVJETI

Hranom protiv raka - moguće ili ne?

objavljeno prije 1 mjesec

Hrana protiv raka omiljeni je izraz koji se odnosi na namirnice koje mogu umanjiti rizik od nastanka karcinoma, ako se redovito konzumiraju. Članak objavljen u MedicalNewsToday… više »

HMMM...

Koliko vježbanja je stvarno zdravo?

objavljeno prije 1 mjesec

Tjelesna aktivnost najbolja je preventivna mjera za velik broj bolesti, a naročito za vodeći uzročnik smrtnosti u svijetu - kardiovaskularne bolesti. No, tjelesna aktivnost širok je… više »

SAVJETI

Zaustavite glavobolju na prirodan način

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Kako zaustaviti glavobolju jedno je od najčešćih pitanja na koja se danas traže odgovori od dr. Googla, jer velike količine stresa, brza prehrana i manjak sna… više »

SJAJNO!

Jogurt i vlakna u službi zdravlja

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Konzumiranje jogurta i namirnica bogatih vlaknima povezuje se sa smanjenim rizikom od razvoja raka pluća, pokazali su rezultati nove američke studije objavljeni u časopisu JAMA Oncology.… više »

MLJAC

6 orašastih plodova najboljih za zdravlje

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Orašasti plodovi su zdravi - i to svi, bez iznimke. Prepuni su dobrih masnoća (mononezasićene i polinezasićene) i pružaju obilje vitamina i minerala, kao i folnu kiselinu, vitamin E,… više »

SAVJETI

3 savjeta za prestanak odgađanja

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Odgađanje je problem koji zapravo spada u područje emocija, a ne, kako uobičajeno mislimo, u područje upravljanja vremenom, kaže Tim Pychyl, profesor psihologije na Sveučilištu… više »

STVARNO?

Gluten nam nije neprijatelj?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Prehrana bez glutena vjerojatno nije dobra za vaša crijeva, pokazuje novo istraživanje, iako je zadnjih godina upravo takav vid prehrana, bez proteina koji se nalazi u namirnicama… više »

ZANIMLJIVO

Koliko nam treba da se odviknemo loših navika?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Od svakodnevnog pranja zuba do ispijanja kave u 11 sati, svi imamo desetak navika koje čine našu svakodnevnu rutinu. Neke navike su pozitivne i korisne, poput odlaska u teretanu, a… više »

SJAJNO!

Chia sjemenke - zanimljiva supernamirnica

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Masnoće i vlakna su ključne hranjive tvari koja nam svima trebaju jer na taj način naše tijelo radi optimalno. Dobra vijest je da zdravlje možete poboljšati… više »

MA DA?

Zanimljivi znakovi visoke inteligencije

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Mozak nije jedini organ o kojem ovisi inteligencija, vjerovali ili ne ima i drugih stvari na našem tijelu koji daju do znanja da ste prilično inteligentni. Duge noge - istraživanje… više »

SAVJETI

5 feng shui savjeta za dom

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

U temelju feng shuija i istočnjačkih tradicija je ozdravljenje, energija je sve", piše stručnjakinja za feng shui Dana Claudat za Mindbodygreen. "Ustajala, zaglavljena… više »

SAVJETI

Znakovi da vam metabolizam nije u redu

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Često zanemarujemo naš metabolizam odnosno sistem koji pretvara hranu u energiju. Možda nikad ne biste rekli, ali metabolizam je ključan za zdravlje i održava normalne razine energije,… više »

MLJAC

Kajenski papar - malo ljuto čudo

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Kajenski papar jedna je od najzdravijih namirnica na svijetu, a ime vas može zavarati - zapravo se ne radi o papru već o mljevenim papričicama. Radi se o začinu koji se koristi i u… više »

skrolaj na vrh