Lifestyle BODY&SOUL
SAVJETI

Pazite li na glikemijski indeks hrane?

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Glikemijski indeks hrane govori nam koliko 50 grama ugljikohidrata utječe na razinu glukoze, iliti šećera, u krvi. Namirnice sa visokim glikemijskim indeksom smjeli bi uzimati samo u… više »

SAVJETI

Postanite optimist u 5 lakih koraka

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Optimizam će vam u životu donijeti sigurno više koristi nego štete, pa ne bi bilo loše ubaciti se u takav pristup svijetu oko sebe. No, ako vam je prirodno čaša… više »

PRIPAZITE

Evo zašto trebate paziti koliko kave pijete

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Anksioznost i napadi tjeskobe nisu baš ugodna stvar, štoviše, mogu vam prilično upropastiti kako privatni tako i profesionalni život, a o jednoj stvari morate ozbiljno… više »

1,2.. 1,2

Vježbanje koje garantirano topi kilograme

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Trening koji uključuje kratke intervale intenzivnog vježbanja (HIIT) učinkovitiji je za gubitak kilograma od duljeg vježbanja nižeg intenziteta, pokazala je studija čije rezultate objavljuje… više »

GOVOR TIJELA

Kako prepoznati da se nekome ne sviđamo?

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Znate onaj osjećaj kad mislite da se nekome ne sviđate, ali zapravo ne znate zašto to mislite? Rješenje misterije je jednostavno - nesvjesno ste prepoznali neverbalne znakove… više »

SAVJETI

Najbolji lijek protiv prehlade je - san

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

San je najbolji lijek za prehladu, vjerovali ili ne. Njemački znanstvenici otkrili su jedan način na koji san popravlja sposobnost tijela da se bori protiv protiv prehlade. San, čini se, jača… više »

SAVJETI

Peludna sezona je na vratima, kako se zaštititi

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Peludna alergija tipična jesezonska bolest ovisna o sezoni cvjetanja biljaka koje posjeduju alergenu pelud. Podaci o dnevnim koncentracijama peludi značajni su za procjenu izloženosti… više »

SAVJETI

Dvije banane dnevno su recept za zdravlje

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Rijetko koja osoba u današnjem načinu života pronalazi vremena za zdravu hranu i prije poseže za brzom hranom nego za zdravim namirnicama. Tako je i nažalost kod mene, ali onda sam… više »

STVARNO?

Mozak ranoranilaca i noćnih ptica radi različito

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Spadate li u ranoranioce ili ste prava noćna ptica koja ujutro ne može doći k sebi bez pola litre kave, i to ne prije 10 sati? Ne samo da ta dva tipa ljudi imaju drugačiji bioritam, već im se… više »

SAVJETI

11 savjeta za zdravo mršavljenje

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Brzo mršavljenje san je mnogih, no to se ne preporučuje iz cijelog niza razloga, pa je tako optimalan gubitak kilograma od jednog do dva tjedno - sve preko toga može biti opasno,… više »

MA DA?

Novac kupuje sreću?

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Novac može kupiti sve, kažu jedni, dok drugi tvrde da je materijalizam bezveze i da se sreća jednostavno ne može kupiti - no izgleda da su ipak u krivu. Sve veći broj zanimljivih istraživanja… više »

Mladi moraju znati da je u redu ponekad se osjećati tjeskobno / Foto: Pexels
EH, DA...

Tjeskobne stvari u vašem domu

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Anksioznost je postala veliki problem u današnje vrijeme, simptomi su često vrlo očiti - povećan broj otkucaja srca, kronične brige i stalni strah od budućnosti. Određena… više »

EHHH...

Hrana koja definitivno skraćuje život

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Visokoprocesirana hrana stvarno skraćuje život - prevedeno u brojke: povećanje konzumacije visokoprocesirane hrane za 10 posto povezano je sa 14 posto višim rizikom od… više »

STVARNO?

Žene bi se za lijepu kosu odrekle i seksa

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Sjećate li se kad vam je kosa zadnji put izgledala dobro? Taj osjećaj bio je više od savršenog volumena ili teksture, radi se o snažnom osjećaju ugode, ljepote i snage. Već se… više »

SAVJETI

Zašto treba piti čaj?

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Stručnjaci kažu da naš metabolizam također može imati koristi od dnevne šalice čaja - osobito protuupalnog čaja kao što je čaj od rooibosa! Evo kako vam ovaj… više »

skrolaj na vrh