Lifestyle BODY&SOUL
ZAPAMTITE!

5 zdravih grickalica za svaku dijetu

objavljeno prije 26 dana i 14 sati

Dijeta obično preporučuje izbjegavanje određenih namirnica i smanjivanje unosa dozvoljenih, no vrlo često to završava kopanjem po frižideru u sitne sate jer ne možete zaspati od gladi.… više »

SAVJETI

Post je odličan za tijelo

objavljeno prije 27 dana i 8 sati

Povremeni post može itekako pomoći kod gubitka kilograma, tvrdi se već duže vrijeme uz neke kontroverze, no najnovija istraživanja bacila su dodatno svjetlo na post kao dijetu.  "Nedavne… više »

SAVJETI

3 početničke pogreške u teretani

objavljeno prije 27 dana i 12 sati

Vježbanje postaje popularnije s ljepšim danima, svi kreću u pripreme za ljetnu sezonu u kupaćim kostimima, kupuje se članstvo u teretani i kreće u akciju... Sve se to zapravo čini… više »

SAVJETI

Što jesti na dijeti?

objavljeno prije 27 dana i 14 sati

Dijeta se obično prekida iz jednog jednostavnog razloga - gladi. I to ne samo one rigorozne redukcijske dijete, već bilo koja jer nismo navikli unositi smanjenu količinu hrane i podnositi… više »

SAVJETI

Djeci treba umjetničko obrazovanje

objavljeno prije 28 dana i 5 sati

Umjetničko obrazovanje ima velik utjecaj na djecu, pokazao je cijeli niz istraživanja. Djeca koja sudjeluju u umjetnosti, bez obzira radi li se o plesu, kazalištu ili vizualnim… više »

STVARNO?

Sklekovi puno govore o zdravlju

objavljeno prije 28 dana i 12 sati

Muškarci koji su u stanju napraviti 40 sklekova u idućih deset godina imaju puno manji rizik od infarkta i ostalih ozbiljnih zdravstvenih problema povezanih sa srcem, od onih koji… više »

SAVJETI

Pazite li na glikemijski indeks hrane?

objavljeno prije 28 dana i 14 sati

Glikemijski indeks hrane govori nam koliko 50 grama ugljikohidrata utječe na razinu glukoze, iliti šećera, u krvi. Namirnice sa visokim glikemijskim indeksom smjeli bi uzimati samo u… više »

SAVJETI

Postanite optimist u 5 lakih koraka

objavljeno prije 29 dana i 7 sati

Optimizam će vam u životu donijeti sigurno više koristi nego štete, pa ne bi bilo loše ubaciti se u takav pristup svijetu oko sebe. No, ako vam je prirodno čaša… više »

PRIPAZITE

Evo zašto trebate paziti koliko kave pijete

objavljeno prije 29 dana i 9 sati

Anksioznost i napadi tjeskobe nisu baš ugodna stvar, štoviše, mogu vam prilično upropastiti kako privatni tako i profesionalni život, a o jednoj stvari morate ozbiljno… više »

1,2.. 1,2

Vježbanje koje garantirano topi kilograme

objavljeno prije 29 dana i 14 sati

Trening koji uključuje kratke intervale intenzivnog vježbanja (HIIT) učinkovitiji je za gubitak kilograma od duljeg vježbanja nižeg intenziteta, pokazala je studija čije rezultate objavljuje… više »

GOVOR TIJELA

Kako prepoznati da se nekome ne sviđamo?

objavljeno prije 1 mjesec

Znate onaj osjećaj kad mislite da se nekome ne sviđate, ali zapravo ne znate zašto to mislite? Rješenje misterije je jednostavno - nesvjesno ste prepoznali neverbalne znakove… više »

SAVJETI

Najbolji lijek protiv prehlade je - san

objavljeno prije 1 mjesec

San je najbolji lijek za prehladu, vjerovali ili ne. Njemački znanstvenici otkrili su jedan način na koji san popravlja sposobnost tijela da se bori protiv protiv prehlade. San, čini se, jača… više »

SAVJETI

Peludna sezona je na vratima, kako se zaštititi

objavljeno prije 1 mjesec

Peludna alergija tipična jesezonska bolest ovisna o sezoni cvjetanja biljaka koje posjeduju alergenu pelud. Podaci o dnevnim koncentracijama peludi značajni su za procjenu izloženosti… više »

SAVJETI

Dvije banane dnevno su recept za zdravlje

objavljeno prije 1 mjesec

Rijetko koja osoba u današnjem načinu života pronalazi vremena za zdravu hranu i prije poseže za brzom hranom nego za zdravim namirnicama. Tako je i nažalost kod mene, ali onda sam… više »

STVARNO?

Mozak ranoranilaca i noćnih ptica radi različito

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Spadate li u ranoranioce ili ste prava noćna ptica koja ujutro ne može doći k sebi bez pola litre kave, i to ne prije 10 sati? Ne samo da ta dva tipa ljudi imaju drugačiji bioritam, već im se… više »

skrolaj na vrh