Lifestyle BODY&SOUL
SAVJETI

4 vrste hrane koje ne bi trebali jesti

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Prerađena hrana praktična je i često vrlo ukusna. Međutim, redovita konzumacija prerađene hrane može imati negativan utjecaj na cjelokupno zdravlje. Budući da joj nedostaju bitni hranjivi… više »

ALERGIJE

Pružite sveobuhvatnu podršku svom organizmu

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Prema nekim procjenama čak oko 20-30% stanovništva u Hrvatskoj pati od sezonskih alergija, poput peludne alergije, ili alergija na ambroziju, razne trave ili drveće. U ožujku i travnju… više »

SAVJETI

Ženama je bolje vježbati nego muškarcima

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Nadamo se da vježbate svaki dan, jer svatko ima koristi od redovite tjelovježbe, no u žena je ta korist u odnosu na muškarce veća, osobito kada je posrijedi zdravlje krvožilnog… više »

SAVJETI

Sve dobre i loše strane meda

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Zdravstvene koristi meda ovise od postupka prerade, kao i od kvalitete cvjetova s kojih pčele sakupljaju nektar. Sirov med je negrijan, nepasteriziran, nepročišćen, niti na bilo koji… više »

MMMM

Sutra je Svjetski dan spa centara... imate li već ideju?

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Ove se godine Svjetski dan spa centara u cijelom svijetu obilježava 27. veljače. Taj je dan posvećen promicanju wellnessa i pruža priliku za opuštanje i odmor. Bilo da uživate u… više »

COOL

Povratak bivših koje smo voljeli: intenzivan i snažan ili sladak i kreativan?

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Iako je Valentinovo za mnoge bila samo obična srijeda, atmosfera ljubavi kao da traje kroz cijeli mjesec, a tema nam ne silazi s uma. Bilo da ste u vezi ili sretni solo, vjerojatno ste… više »

SAVJETI

Njega suhe kože tijekom zimskih mjeseci

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Zima je vrijeme koje donosi niske temperature, vjetar i suhi zrak, a ti čimbenici mogu imati negativan utjecaj na zdravlje naše kože. Suha koža česta je pojava tijekom hladnih mjeseci,… više »

SAVJETI

Kava s mlijekom? Nikada!

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Šalica kave omiljeni je dio jutarnje ili popodnevne rutine. Ipak, dodavanje mlijeka ovom toplom napitku moglo bi poništiti sve potencijalne zdravstvene prednosti, upozorio je… više »

SAVJETI

Hrana koja je zdrava samo na prvu... a zapravo nije

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Dakle, zdrava hrana je postala "must have" zadnjih godina, no često se nešto prilično nekritički tako zove... a posljedice su loše. Određene hranjive tvari koje dobivamo iz… više »

SAVJETI

6 dodataka prehrani koji vas čine snažnim i u starijim godinama

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Neurokirurg Joseph Maroon, iako ima već 83 godine, uspješno se bavi triatlonom. Počeo je trčati u 40-ima, kada je tom aktivnošću pokušavao ublažiti depresiju s kojom se… više »

SAVJETI

Kako se biološki pomladiti?

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Po rezultatima istraživanja Sveučilišta Južne Kalifornije (USC), objavljenima u veljači u časopisu Nature Communications, znanstvenici pišu da bi za osobe koje trebaju ili žele… više »

SAVJETI

Ukusni deserti zdravi za mozak

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Stope demencije će se u nadolazećim desetljećima gotovo utrostručiti. Iako ovo predstavlja zapanjujuće predviđanje, možemo minimizirati rizik od ovog stanja promjenama u prehrani.… više »

STVARNO?

Povremeni post je dobar, evo zbog čega

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Povremeni post... na prvi se pogled čini se zahtjevnim, no za zdravlje organizma je u konačnici ključna dovoljna količina hrane. Po rezultatima istraživanja Sveučilišta Južne… više »

DA?

Kakve veze ima pušenje trave s apetitom?

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Pušenje trave izaziva prekomjerni apetit, ali zašto se to točno događa? Znanstvenici sa Sveučilišta Washington State otkrili su što se događa u mozgu prilikom… više »

SAVJETI

6 najboljih izvora omega-3 masnih kiselina

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Riba često preporučuje kao glavni izvor omega-3 masnih kiselina, biljna hrana također može vegetarijancima osigurati potrebne količine. U svoju prehranu možete uključiti sljedećih šest… više »

skrolaj na vrh