Lifestyle BODY&SOUL
Zbunjenost, razmišljanje
EH, DA... :)

Što nam zapravo donosi iskustvo?

objavljeno prije 24 dana i 10 sati

Koliko ste samo puta poželjeli vratiti se u prošlost i nešto napraviti drugačije, vjerujući da biste tako promijenili tijek svog života na bolje? Izbori koje smo u… više »

PRIPAZITE

Najčešće alergije na hranu i simptomi

objavljeno prije 24 dana i 12 sati

Alergije na hranu sve su češće, a broj svake godine raste. Iako je moguće da bilo koja hrana bude okidač, postoji nekoliko namirnica koje su odgovorne za najviše alergijskih… više »

SJAJNO!

Kako orasi čuvaju zdravlje

objavljeno prije 25 dana i 3 sata

Orasi sadrže omega-3 masne kiseline, odnosno alfa-linolensku kiselinu (ALA), a stručnjaci vjeruju da upravo ona povoljno djeluje na krvni tlak. Znanstvenici s pennsylvanijskoga… više »

HMMM...

Gdje žive najsretniji ljudi?

objavljeno prije 25 dana i 5 sati

Najsretnija država na svijetu i ove je godine Finska, što svaki puta iznenadi najviše baš Fince, a u 10 najviše rangiranih čak je osam europskih država. Hrvatska… više »

MLJAC

Blagodati prehrane obogaćene ribom

objavljeno prije 25 dana i 7 sati

Istraživanja su odavno pokazala blagodati prehrane obogaćene ribom, uključujući i dulji život u prosjeku za dvije godine u usporedbi s osobama koje ne konzumiraju ribu često.  Najnovije… više »

ZAPAMTITE!

Za što se NE koristi maslinovo ulje

objavljeno prije 25 dana i 10 sati

Maslinovo ulje sadrži brojne aktivne fitonutrijente, poput polifenola i flavonoida, koji također imaju protuupalna svojstva. Njihovim djelovanjem smanjuju se simptomi astme, artritisa i… više »

Kad su stvari van naše kontrole... /Foto: Pexels
STVARNO?

Kako najbolje iskoristiti bijes

objavljeno prije 25 dana i 12 sati

Ljutnja je jedna od najprimitivnijih emocija koje smo u stanju osjetiti, a njezin raspon kreće se od blage frustracije do potpunog bijesa. Ona je dio našeg instinkta za… više »

ZAPAMTITE!

Preskakanje večere ipak je korisno za zdravlje i mršavljenje

objavljeno prije 26 dana i 3 sata

Na kilograme ne utječe samo kalorijska vrijednost obroka, nego i vrijeme u kojem ga jedemo. - prevedeno, preskočite večeru! "Konzumacija obroka u skladu s cirkadijskim ritmom, što… više »

OPREZNO

Kupljenu odjeću prvo - operite!

objavljeno prije 26 dana i 6 sati

Shopping je najčešće zabavan, no nakon što se vratimo, prvo moramo staviti odjeću u mašinu i oprati je, kažu stručnjaci. U suprotnom, za nekoliko dana na koži bi se… više »

MA DA?

Hladan tuš vas neće rashladiti

objavljeno prije 26 dana i 8 sati

Vani je vruće i umirete od želje da se rashladite pod hladnim tušem? Nemojte, jer će vam to samo otežati podnošenje visokih temperatura. Bolje je istuširati se mlakom… više »

COOL

Kako nagovoriti djecu na zdravu hranu

objavljeno prije 26 dana i 10 sati

Djeca ne jedu uvijek najzdraviju hranu, no ako im opetovano ponudite jela koja im se u početku i nisu baš svidjela, navodeći pritom koristi od njihova konzumiranja, mogli biste ih… više »

A VI?

Što nam je važno kad kupujemo hranu?

objavljeno prije 26 dana i 12 sati

Europljani su dobro obaviješteni o opasnostima po zdravlje koje vrebaju iz tanjura, no pri odluci o kupnji važniji kriteriji su im cijena i podrijetlo proizvoda, a hrvatski… više »

MYTHBUSTERS

Mitovi o mineralnoj vodi

objavljeno prije 27 dana i 3 sata

Mineralna voda piće je koje izaziva oprečna mišljenja. Jedni je smatraju ljekovitom, dok drugi smatraju da voda s mjehurićima nije ni približno zdrava poput obične vode. Istraživanja… više »

SAVJETI

5 savjeta za očuvanje zdravlja na odmoru

objavljeno prije 27 dana i 6 sati

Na putovanju ili izletu na otvorenom mogu nam se dogoditi različite nezgode, ozljede i ubodi. Bez obzira na to kamo putujete, uvijek bi trebali ponijeti svoju malu putnu ljekarnu u kojoj će… više »

POSLUŠAJTE

Kako se ipak natjerati na vježbanje

objavljeno prije 27 dana i 10 sati

Čak i ako ste zdravi, bez znakova bolesti srca ili krvnih žila, niska kardiorespiratorna kondicija mogla bi biti znak upozorenja na buduće probleme, navodi se u studiji objavljenoj u stručnom… više »

skrolaj na vrh