Lifestyle BODY&SOUL
SAVJETI

Hrana za detoks nakon blagdanskog uživanja

objavljeno prije 28 dana i 16 sati

Uskrs je prošao, s njim i teški blagdanski stolovi, a ljeto se približava... pa nije ni čudo da su svi spremni na lagani detoks organizma. Naravno, to ne znači da morate živjeti… više »

O, DA!

Empatija vam može stvoriti hrpu problema

objavljeno prije 28 dana i 18 sati

Empatija je krasna odlika, no kad vaš šef dijeli zadatke početkom tjedna, a vi pripadate krugu osoba koje uvijek sve preuzimaju pa su pretrpane, to znači da je imate i… više »

SAVJETI

Zdravi doručak koji to nije

objavljeno prije 28 dana i 20 sati

Zdravi doručak najbolji je početak dana, a što ima zdravije od kruha od cjelovitih žitarica i svježe iscijeđenog soka naranče? Ne puno toga, istina, no ova je kombinacija vrlo, vrlo… više »

ZAPAMTITE!

Masnoće koje treba izbjegavati.. i one koje su dobre

objavljeno prije 29 dana i 11 sati

Transmasne kiseline i zasićene masnoće poput maslaca povezane su s povećanim rizikom od smrtnosti, pokazuje veliko istraživanje vođeno u SAD-u tijekom tri desetljeća, potvrđujući da su ti… više »

ZNATE LI?

Čokolada - ne samo omiljena, nego i zdrava!

objavljeno prije 29 dana i 14 sati

Čokolada je omiljeni slatkiš ljudima svih godina, rasa i oba spola, no osim što je tako ukusna i neodoljiva, u pravoj varijanti donosi i cijeli niz zdravstvenih dobrobiti. Novo… više »

UŽIVAJTE!

Vrijeme je za glazbu, a evo i zašto!

objavljeno prije 29 dana i 20 sati

Glazba i pjevanje imaju pozitivan učinak na kognitivne i emocionalne sposobnosti te pridonose boljem raspoloženju, tvrde finski znanstvenici.  Slušanje glazbe ili pjevanje vedrih… više »

AJOJ :)

Koliko kalorija pojedemo za blagdane?

objavljeno prije 1 mjesec

Za uskrsne blagdane na našem se stolu obično nalazi tradicionalna hrana - jaja, kuhana šunka, francuska salata i nezaobilazni kolači. Sve su to namirnice bogate zasićenim… više »

STVARNO?

Neispavanost je odbojna?

objavljeno prije 1 mjesec

Neispavanost ima još jednu posljedicu osim činjenice da bi se najradije zavalili u krevet i ostali u njemu barem tri dana - osobe koje premalo spavaju češće izbjegavaju… više »

SAVJETI

Feng shui - kako privući novac

objavljeno prije 1 mjesec

Možda će vavm izgledati čudno da pravilnim postavljanjem stvari po kući i uredu možete utjecati na veću zaradu novca , no prema Feng shuiju to je vrlo važno. Stvar je u tome da u svom domu i… više »

MOŽE SE?!

Kako vratiti izgubljena sjećanja?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Briga o mozgu postaje sve važnija i hitnija nego što je to ikada do sad bila. Znanstvenici smatraju da će do 2050. godine 14 milijuna ljudi u SAD-u bolovati od Alzheimerove… više »

sijeda kosa
ZNATE LI?

Zašto rano osijedimo?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Sijeda kosa nekad je bila znak mudrosti, danas se muškarce smatra seksi kad se počnu pojavljivati sijedi zalisci, no što ako prve sijede počnete dobivati već u dvadesetima ili… više »

SAVJETI

Zašto je post dobar za vas

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Post zvuči kao drastična dijeta, no zapravo se radi o vrlo korisnom ritualu koji bi, ako nemate zdravstvenih problema, trebali upražnjavati barem jednom mjesečno zbog svih koristi koje donosi… više »

SAVJETI

3 odjevna predmeta koja trebate zaboraviti

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Moda ima neke svoje uzuse koji možda izgledaju atraktivno, no jednako tako mogu naštetiti našem zdravlju pa bi bilo dobro pripaziti i ne nositi neke komade baš svaki… više »

EH, DA... :)

Strije su genetski problem...

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Strije su za mnoge žene nešto što zauvijek ostane na njihovom tijelu, a neke nemaju niti jednu striju i nakon nekoliko trudnoća. Sada su znanstvenici riješili… više »

MYTHBUSTERS

3 najčešća mita o spavanju i prava istina

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Internet je prepun podataka, pa nije rijetkost da se i znanstvenici služe njima. Tako je Rebecca Robbins sa Sveučilišta u New Yorku je zajedno sa svojim kolegama istražila… više »

skrolaj na vrh