Lifestyle BODY&SOUL nema prethodne stranice
STVARNO?

Dodiri ublažavaju bolove i strahove

objavljeno prije 4 sata i 2 minute

Dodiri mogu na nas djelovati umirujuće, ako smo uzbuđeni ili očajni. Jer oni utječu na naše disanje, na tjelesnu temperaturu, funkcije jetre, a reguliraju i hormon stresa kortizol. On… više »

PRIPAZITE

Depresija i gubitak pamćenja idu ruku pod ruku

objavljeno prije 6 sati i 41 minutu

Depresija je sve češća, a depresivni ljudi su u svim mogućim godinama... tako da je to zapraov velik društveni problem. Još je veći kad se zna malo više o tome...… više »

SAVJETI

3 namirnice koje čuvaju mozak

objavljeno prije 9 sati i 2 minute

Održavanje zdravlja mozga postaje sve važnije, osobito za žene koje su u većem riziku od razvoja Alzheimerove bolesti. Znanstvena istraživanja dosljedno pokazuju da prehrana igra ključnu… više »

SAVJETI

5 znakova da se ne krećete dovoljno

objavljeno prije 15 sati i 33 minute

Ako cijeli dan sjedite zbog posla, vaše tijelo možda propušta ključne pokrete i koristi koje oni donose. Ako je to slučaj, postoji šansa da vam tijelo određenim… više »

STVARNO?

Prilično neočekivani znak demencije

objavljeno prije 1 dan i 6 sati

S godinama postaje sve važnije razmišljati o zdravlju mozga. Važno je obratiti pozornost na to kako funkcionira naše razmišljanje i pamćenje, jer bilo kakve promjene mogu… više »

STRES

Muči li vas stres i koliko?

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Mikrostresori se ne mogu usporediti s "makrostresorima", poput primjerice jurnjave automobilom u kojemu prevozite trudnicu koja samo što nije rodila ili činjenice da se vozite… više »

SAVJETI

Zašto jesti hranu s niskim glikemijskim indeksom?

objavljeno prije 1 dan i 15 sati

Dakle, hrana je najvažnija stvar na svijetu, zapravo - što jedete, takvi i jeste i živjet ćete onoliko koliko vam dopušta način prehrane. Ukratko, hrana s niskim glikemijskim… više »

SAVJETI

Što se jede kad stignu vrućine?

objavljeno prije 2 dana i 9 sati

Vrućine stižu, stoga se preporučuje konzumiranje hrane koja će vas hidrirati, osvježiti i nahraniti, ali istovremeno neće opteretiti vaš probavni sistem. Izbjegavati alkohol i kofein… više »

SAVJETI

Celijakija u odraslih je velik problem

objavljeno prije 2 dana i 11 sati

Celijakija je kronični poremećaj imunosnog sustava koji pogađa oko jedan posto populacije. Može biti dijagnosticirana u bilo kojoj dobi. Ipak, svijest o ovome problemu i dubinsko poznavanje… više »

SAVJETI

Kako pripremiti kožu za sunčanje prirodnim putem?

objavljeno prije 2 dana i 15 sati

Sunčanje nije što je nekad bilo - prije nismo razmišljali o tome da bi to moglo biti opasno za nas, sada nam je jasno da treba dobro paziti. Primjerice, prije izlaganja kože… više »

SAVJETI

5 najvažnijih ljetnih suplemenata

objavljeno prije 4 dana i 13 sati

Ljeto je idealno vrijeme za uživanje na suncu, aktivan odmor i revitalizaciju tijela. Međutim, kako temperature rastu, tako i naše tijelo ima specifične potrebe koje su različite od… više »

SAVJETI

5 visokoproteinskih namirnica za doručak

objavljeno prije 4 dana i 15 sati

Ttradicionalne opcije za doručak, poput tosta, žitarica i peciva, sadrže puno ugljikohidrata i malo proteina. Od jedenja ovih namirnica dobijemo nalet energije, ali zbog brze potrošnje… više »

SAVJETI

Zašto je češnjak toliko zdrav?

objavljeno prije 5 dana i 9 sati

Češnjak, kojeg mnogi u Hrvatskoj smatraju narodnim lijekom i jednom od najzdravijih namirnica biljnog porijekla, sada ima i znanstvenu potvrdu svojih blagotvornih svojstava.… više »

COOL

Ljeto može početi... Ali s QMS-om

objavljeno prije 5 dana i 11 sati

Svakodnevna zaštita kože od sunca, čak i kada je oblačno i kada niste izravno izloženi suncu, ključna je za očuvanje njenog zdravlja i mladolikosti. Izloženost UV zrakama ne samo da… više »

SAVJETI

Najbolje voće za zdravlje mozga

objavljeno prije 5 dana i 13 sati

Voće je odličan početak da poradite na zdravlju svog mozga. Gotovo ne zahtijeva pripremu i zadovoljava želju za nečim slatkim, čineći vas manje sklonima posezanju za nečim što je puno… više »

skrolaj na vrh