« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana
SAVJETI

2 međuobroka koje treba izbjegavati

Ključno je voditi računa o tome što odabiremo jer izbori koje donosimo mogu značajno utjecati na naše cjelokupno zdravlje i dobrobit

Da, ovo izbjegavajte
Da, ovo izbjegavajte (Arhiva)
Više o

čips

,

međuobroci

,

aromatizirane kokice

Znate onaj dio dana, obično otprilike sada, kad bi nešto gricnu, a ne bi pravi obrok? Naime, međuobroci igraju važnu ulogu u našoj svakodnevnoj prehrani. Bilo da se radi o jutarnjem obroku ili kasnonoćnom grickanju, ključno je voditi računa o tome što odabiremo jer izbori koje donosimo mogu značajno utjecati na naše cjelokupno zdravlje i dobrobit.

Stoga je dijetetičarka i nutricionistica Krutika Nanavati izdvojila nekoliko grickalica koje bismo trebali izbjegavati ako pazimo na zdravlje i liniju.

Aromatizirane kokice - kokice često mogu biti zdrav međuobrok, ali ako se peku u mikrovalnoj pećnici, to obično nije najbolji način za naše zdravlje. "Kokice za mikrovalnu s dodatkom maslaca ili raznih aroma mogu se činiti bezopasnima, ali njihov sadržaj natrija može nam se prišuljati", upozorava Nanavati. Predlaže uživanje u kokicama prženim na zraku s dodatkom malo začinskog bilja za zadovoljavajući međuobrok s malo natrija i bogatim okusom.

Čips - uživanje u klasičnim slanim grickalicama poput čipsa može se činiti bezopasnim, ali njegov sadržaj natrija često premašuje preporučeni unos u jednoj porciji. Nanavati predlaže da čips zamijenimo zdravijim alternativama, kao što su domaći čips od kelja začinjen raznim biljem, pečeni slanutak ili štapići od povrća u kombinaciji s humusom za zadovoljavajuće hrskanje bez grižnje savjesti.

Sve u svemu - jedi zdravo, u bilo kojem dijelu dana...

17.06.2024. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh