Lifestyle GASTRO
MLJAC

Recept za kolače koji vam neće upropastiti liniju

objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci

Kocke od lješnjaka odličan su božićni kolač koji, za divno čudo, nema baš tako puno kalorija kao ostali, pa ga se može bez neke pretjerane grižnje savjesti pojesti par komada -… više »

MLJAC

Pivo u kulinarstvu i tajne pivskih marinada

objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci

Kuhanje s pivom posljednjih se desetljeća sramežljivo pojavljuje i u hrvatskim kuhinjama. Osim što posebno oplemenjuje okus hrane u koju se dodaje, kada se koristi kao marinada, pivo… više »

MLJAC

Ukusni kruh koji usporava starenje

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Zdravlje i ljepota ovise o tome što nam je u tanjuru, slažu se stručnjaci, a kako je kruh u zadnje vrijeme na meti nutricionista, posebno onaj od bijelog brašna, evo jednog… više »

MLJAC

Recept za čokoladnu tortu sa samo dva sastojka

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Recept za tortu od čokolade može zauzeti pola stranice knjige, a može imati i samo dva reda, pa opet biti beskrajno ukusan. Provjerili smo jedan s interneta i oduševili se rezultatom -… više »

MLJAC

Kesten pire - savršen recept za jesensku poslasticu

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Kesten pire je jedna od onih poslastica koja paše samo u svoje godišnje doba, a kako su tržnice prepune kestena, vrijeme je za malo posla u kuhinji i uživanje u plodovima… više »

EH, DA ...

Gluposti koje radimo kad kuhamo

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Kuhanje je svima posebna stvar, jer gotovo da i nema čovjeka koji nem "svoje jelo", no ipak radimo ove pogreške kad kuhamo: Pretjerano miješanje - osim ako vam u receptu ne… više »

SAVJETI

Kesteni - kako ih ispeći u pećnici

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Kesteni su jedni od onih plodova jeseni koje jednostavno ne smijemo propustiti - fantastičan okus i bogatstvo vitamina C (da, jedini plod takvog tipa koji je bogat tim vitaminom, čak bogatiji… više »

RECEPT TJEDNA

Oldenburški kelj sa suhim mesom

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Recept za kelj s mesom tradicionalan je u srednjoj Europi uz razne varijacije po krajevima u kojima se priprema, a mi smo se ovoga puta odlučili za Oldenburški kelj sa suhim… više »

MLJAC

Jesenski recepti s kraljicom - bundevom

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Bundeva je bez konkurencije kraljica jeseni, što zbog svih zdravstvenih blagodati koje pruža, što zbog genijalnog okusa i raznovrsnih mogućnosti pripreme ukusnih jela.… više »

MA DA?!

Najbolji pivski sommelier je Talijan

objavljeno prije 9 godina

"Nije svako pivo isto", kaže ovaj 38-godišnjak smješkajući se. Okreće pivo u širokoj pivskoj čaši, drži ga prema svjetlu, zabada nos duboko u čašu,… više »

RADIONICE

Tisućljeća kulinarstva ovog vikenda u Budinjaku

objavljeno prije 9 godina

Za razliku od uobičajenog mirisa po zemlji ili zamračenim muzejskim prostorijama, nekoliko dana tijekom rujna arheologija u Budinjaku miriše po metvici, rimskome slanom pripravku… više »

SJAJNO!

Uskoro prvi Food Film Festival Zagreb

objavljeno prije 9 godina

U najljepšem zagrebačkom parku Zrinjevac od 11. do 20. rujna zaživjet će mirisi i okusi najkreativnijih zagrebačkih restorana, bistroa, vinoteka i slastičarnica. Naime, prvi će se put… više »

NJAM!

Savršeni napitci za ljetno osvježenje

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

Ljeto i vrućine idu ruku pod ruku, no na svu sreću uz sve to dolazi i gomila svježeg voća koje se može sjajno iskoristiti u osvježavajućim napitcima, pa evo dva jednostavna i ukusna recepta… više »

MLJAC

Savršen roštilj bez problema

objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca

Roštilj je Hrvatima omiljena zabava, a u vrućim danima i način druženja u večernjim satima, no kako napraviti baš onaj, najbolji? Zaljubljenici u kulinarstvo s Good… više »

MLJAC

Zamrznite svježe voće i povrće za zimu!

objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca

Svježe voće i povrće preplavilo je tržnice, pa je upravo ovo najbolje doba godine za punjenje zamrzivača kako bi u tmurnim jesenskim i zimskim danima mogli uživati u okusima ljeta. Sitno voće… više »

skrolaj na vrh