« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
EH, DA ...

Gluposti koje radimo kad kuhamo

Veća je vjerojatnost da ćete se porezati s tupim nožem nego s oštrim jer je veća šansa da će proklizati preko namirnice koju režete

Znate li kuhati?
Znate li kuhati? (Arhiva)
Više o

kuhanje

,

pogreške

Kuhanje je svima posebna stvar, jer gotovo da i nema čovjeka koji nem "svoje jelo", no ipak radimo ove pogreške kad kuhamo:

Pretjerano miješanje - osim ako vam u receptu ne stoji da morate jelo miješati neprekidno i žustro, nemojte pretjerivati. Dovoljno je lagano miješanje tijekom kuhanja. Jednostavno miješajte onoliko koliko je potrebno da se sastojci međusobno ne prožmu.

Ne ostavljate jelo da odstoji nakon kuhanja - jasno da je ponekad teško čekati da se ukusno jelo ohladi, ali ako se radi o mesu ili jelima poput lasagna, pričekajte nekoliko minuta prije nego krenete jesti. Na taj način sokovi će ostati u mesu, a slojevi lasagna će se lijepo spojiti.

Nepravilno rezanje odreska - sljedeći put kad budete rezali odrezak pogledajte njegovu površinu. Vidjet ćete uzdužne brazde koje se nalaze na odresku. Kada režete odrezak nemojte rezati paralelno s tim brazdama nego ih presjecite okomito. Na taj način odrezak će postati mnogo mekši.

Korištenje tupog noža - veća je vjerojatnost da ćete se porezati s tupim nožem nego s oštrim jer je veća šansa da će proklizati preko namirnice koju režete. Svoje noževe oštrite barem nekoliko puta godišnje.

Ne kušate hranu tijekom procesa kuhanja - kušanje hrane vrlo je važno jer na taj način sudjelujete u procesu kuhanja i možete prilagođavati okus dodavanjem začina.

10.10.2015. 15:18:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh