Gluposti koje radimo kad kuhamo
Veća je vjerojatnost da ćete se porezati s tupim nožem nego s oštrim jer je veća šansa da će proklizati preko namirnice koju režete
Kuhanje je svima posebna stvar, jer gotovo da i nema čovjeka koji nem "svoje jelo", no ipak radimo ove pogreške kad kuhamo:
Pretjerano miješanje - osim ako vam u receptu ne stoji da morate jelo miješati neprekidno i žustro, nemojte pretjerivati. Dovoljno je lagano miješanje tijekom kuhanja. Jednostavno miješajte onoliko koliko je potrebno da se sastojci međusobno ne prožmu.
Ne ostavljate jelo da odstoji nakon kuhanja - jasno da je ponekad teško čekati da se ukusno jelo ohladi, ali ako se radi o mesu ili jelima poput lasagna, pričekajte nekoliko minuta prije nego krenete jesti. Na taj način sokovi će ostati u mesu, a slojevi lasagna će se lijepo spojiti.
Nepravilno rezanje odreska - sljedeći put kad budete rezali odrezak pogledajte njegovu površinu. Vidjet ćete uzdužne brazde koje se nalaze na odresku. Kada režete odrezak nemojte rezati paralelno s tim brazdama nego ih presjecite okomito. Na taj način odrezak će postati mnogo mekši.
Korištenje tupog noža - veća je vjerojatnost da ćete se porezati s tupim nožem nego s oštrim jer je veća šansa da će proklizati preko namirnice koju režete. Svoje noževe oštrite barem nekoliko puta godišnje.
Ne kušate hranu tijekom procesa kuhanja - kušanje hrane vrlo je važno jer na taj način sudjelujete u procesu kuhanja i možete prilagođavati okus dodavanjem začina.
Novi komentar