Zamrznite svježe voće i povrće za zimu!
Došlo je pravo vrijeme za - zamrzavanje, ma koliko vam to čudno zvučalo, ali bogatstvo svježih plodova s tržnica treba iskoristiti
Svježe voće i povrće preplavilo je tržnice, pa je upravo ovo najbolje doba godine za punjenje zamrzivača kako bi u tmurnim jesenskim i zimskim danima mogli uživati u okusima ljeta.
Sitno voće najbolje je očistiti od koštica, poslagati na poslužavnik ili tanjur i staviti u duboko zamrzavanje, pa drugi dan izvaditi, spakirati u vrećice i vratiti u zamrzivač.
Zeleno povrće dobro je kratko blanširati, do tri minute, ohladiti i zatim spakirati u vrećice i staviti u zamrzivač.
Evo koliko namirnice mogu stajati u zamrzivaču:
Povrće
gljive - do tri mjeseca
cikla, poriluk, tikvice - do 6 mjeseci
kelj - do 8 mjeseci
blitva, cvjetača, grašak, kupus, paprika, patlidžani, rajčice, špinat - do 12 mjeseci
Voće
breskve, kesteni, marelice, šljive, trešnje - do 8 mjeseci
dinje, jabuke, jagode, kruške, kupine, ribiz - do 10 mjeseci
dunje, grožđe, smokve - do 12 mjeseci
Uživajte!
Novi komentar