Kesten pire - savršen recept za jesensku poslasticu
Kakva bi to bila jesen kad ne biste barem jednom pojeli kesten pire, i to onakav kakav je radila vaša mama ili baka? Evo recepta koji morate isprobati
Kesten pire je jedna od onih poslastica koja paše samo u svoje godišnje doba, a kako su tržnice prepune kestena, vrijeme je za malo posla u kuhinji i uživanje u plodovima prirode i svog rada.
Kesten je jedan od plodova jeseni koje nam je priroda pripremila za podizanje imuniteta i snaženje organizma prije zime - pun je vitamina A, B grupe i C, a uz to ima i fosfora, kalija, kalcija, magnezija, sumpora i željeza te nešto manje masti od ostalih orašastih plodova.
Recept za kesten pire
Sastojci
1 kg kestena
20 g smeđeg šećera
pola štapića vanilije
1/2 litre mlijeka
Priprema
Kestene skuhajte 5 minuta, zatim ih ogulite i kuhajte još 40 minuta. Nakon toga ih protisnite, ulijte mlijeko, šećer i usitnjenu vaniliju i nastavite kuhati. Kuha se sve dok kesteni ne upiju svo mlijeko i nastane jednolična masa.
Serviranje
Masu protisnite da dobijete špagete, pokrijte šlagom i dodajte po želji - čokoladne mrvice, topljenu čokoladu, višnju na vrh ... što god vam je drago
Novi komentar