Lifestlye AUTO
SAVJETI

Kako izbjeći zamagljenost vjetrobranskog stakla

objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci

Velik broj vlasnika automobila, osobito onih starijih godišta, žale se kako im se neprestano magle stakla u unutrašnjosti kabine. Pri tom ni velik broj sredstva za… više »

ZAPAMTITE!

Nove oznake goriva na benzinskim crpkama

objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci

U Hrvatskoj je uvedeno novo označavanje goriva na benzinskim crpkama od petka, 12. listopada. Sigurno se pitate o čemu se radi? Evo objašnjenja! Direktivom Europske unije… više »

ZVIJERI

Rimac C_Two i tehnologija u Zagrebu, 28.–30.9.2018.

objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci

Želite iz prve ruke vidjeti što može i kako funkcionira hrvatski super automobil na struju Rimac C_Two marke Rimac pozivamo vas da se pridružite i upoznate njihov tim, rad i rezultate.… više »

SVETOGRĐE?

Ferrari se potpuno okreće hibridima

objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci

Ferrari je najavio da će do 2022. godine većinom proizvoditi hibridne modele automobila na benzinsko-električni pogon, uključujući i prvi sportski terenac. „Do 2020. godine gotovo… više »

RESTRUKTURIRANJE

Ford prestaje proizvoditi neke modele

objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci

Ford Motor Co prestat će proizvoditi pojedine modele automobila u sklopu planiranog restrukturiranja poslovanja, izjavili su izvori za The Times. Ford će prestati proizvoditi modele Mondeo,… više »

PROBLEMI?

VW u novim problemima - tek pola modela zadovoljava nove standarde

objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci

Od rujna ove godine automobili u Europskoj uniji moraju zadovoljiti standarde koji se provjeravaju novom Svjetskom procedurom harmoniziranog testiranja lakih vozila (WLTP). Taj je regulatorni… više »

ŠALA?

Kalašnjikov CV-1:udar na Muska?

objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov predstavio je svoj električni automobil i priopćio da tom novom tehnologijom kani konkurirati Tesli Elona Muska. Tvornica Kalašnjikov, u… više »

INVESTICIJE

Volkswagen ulaže milijarde u umrežene automobile

objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci

Volkswagen (VW) planira uložiti 3,5 milijardi eura u umrežavanje automobila u sklopu digitalne ofenzive kojom se želi aktivno uključiti u temeljito preoblikovanje automobilske industrije,… više »

ZNATE LI?

Kako se koristi klima u automobilu

objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci

Klima uređaj postao je neizostavan dio serijske opreme velikog broja novih automobila, no sve donedavno smatrao se luksuzom i nudio samo uz doplatu i to na većim i luksuznijim automobilima.… više »

OBLJETNICE

Ford T slavi 110. godišnjiucu

objavljeno prije 6 godina

Ford T, Automobilska ikona i model koji je motorizirao SAD slavi 110. godišnjicu, a dan kad je proizveden, 12. kolovoza 1908., jedan je od  ključnih dana u povijesti… više »

KONCEPTI

AeroMobil 5.0 VTOL - leti na struju

objavljeno prije 6 godina

Iz grada Bratislava u Slovačkoj dolaze vijesti oko letećeg automobila. Radi se o letećem automobilu nazvanom AeroMobil 5.0 VTOL koji je za sada samo studija koja za vožnju i let koristi… više »

MRCINE

Porsche Taycan: prvi tehnički detalji

objavljeno prije 6 godina

Porsche će biti električan. Plug-in-Hybrid modeli kao što su Cayenne i Panamera bio je samo početak. Krajem 2019. godine na tržištu će se pojaviti model Porsche Taycan,… više »

6 savjeta za štedljivu vožnju

objavljeno prije 6 godina

Vožnja može biti svakakva, no s ovim troškovima života i cijenama goriva, najbolje bi bilo da je štedljiva. Kolege s portala Automania.hr sastavili su šest odličnih… više »

ZAPAMTITE!

Novo označavanje goriva na benzinskim crpkama u Hrvatskoj

objavljeno prije 6 godina

Od sredine listopada na svakom pištolju za gorivo i mjernom uređaju za gorivo na benzinskoj crpki, kao i na već spomenutim novim vozilima, stajat će posebne oznake. Uz svaki motorni… više »

ŠTETA

Tata Nano odlazi u povijest?

objavljeno prije 6 godina

Tata Motors možda će prestati prodavati "najjeftiniji automobil na svijetu" Nano do 2019. godine jer prodaja tog vozila već dulje vrijeme pada, izvijestili su indijski mediji. Sadašnji… više »

skrolaj na vrh