« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
ZAPAMTITE!

Nove oznake goriva na benzinskim crpkama

Nove oznake bit će postavljene u neposrednoj blizini čepa spremnika za gorivo na novim vozilima, a bit će prezentirane i u priručnicima za nova vozila

Nove oznake goriva
Nove oznake goriva (Automania)
Više o

gorivo

,

nove oznake

U Hrvatskoj je uvedeno novo označavanje goriva na benzinskim crpkama od petka, 12. listopada. Sigurno se pitate o čemu se radi? Evo objašnjenja!

Direktivom Europske unije definira se infrastruktura za alternativna goriva u cijeloj EU. Ta Direktiva obrađuje alternativna goriva, odnosno njihovu jasniju prezentaciju građanima koji žive na prostoru Europske unije. Izađimo iz birokratskih okvira i pogledajmo što to konkretno znači za krajnje potrošače.

Direktiva, naime, određuje novo označavanje vrsta goriva, od 12. listopada, koje će biti primjerno na benzinskim crpkama na svakom tipu goriva. Također, te nove oznake bit će postavljene u neposrednoj blizini čepa spremnika za gorivo na novim vozilima, a bit će prezentirane i u priručnicima za nova vozila, kao i kod distributera vozila.

Pritom se misli na mopede, motocikle, tricikle i kvadricikle, osobne automobile, laka gospodarska vozila, teška gospodarske vozila te obične i putničke autobuse.

Sve detalje pročitajte na portalu Automania.hr

14.10.2018. 17:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh