« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
INVESTICIJE

Volkswagen ulaže milijarde u umrežene automobile

Planirana ulaganja bit će raspoređena na razdoblje do 2025. godine a poduprijet će digitalnu ponudu i usluge, za koje se očekuje da će generirati visoke prihode u budućnosti

We Share je podbrend VW-a
We Share je podbrend VW-a (VW)
Više o

Volkswagen

,

umrežavanje automobila

,

We Share

Volkswagen (VW) planira uložiti 3,5 milijardi eura u umrežavanje automobila u sklopu digitalne ofenzive kojom se želi aktivno uključiti u temeljito preoblikovanje automobilske industrije, potaknuto elektroničkom mobilnošću i digitalizacijom.

Planirana ulaganja bit će raspoređena na razdoblje do 2025. godine a poduprijet će digitalnu ponudu i usluge, za koje se očekuje da će generirati visoke prihode u budućnosti.

U tom kontekstu u VW-u planiraju i suradnju s drugim tvrtkama i preuzimanja koja bi im trebala osigurati pristup potrebnom softverskom know-howu.

"Da bismo se uspješno nosili s tim trendom, moramo u određenoj mjeri izmijeniti temeljni koncept automobila", kazao je čelnik odjela za strategiju upravljanja brendovima Michael Jost.

Planiraju i pokretanje novog podbrenda "We Share", koji će klijentima nuditi mogućnost dijeljenja elektroničkih automobila.

"We Share" trebao bi biti lansiran u drugom tromjesečju iduće godine u Berlinu, a obuhvaćat će flotu od 1.500 automobila modela e-Golf te u sljedećoj fazi i 500 automobila malog obiteljskog automobila e-Upa.

Inicijativa će potom biti proširena i na druge velike njemačke gradove te u sljedećoj fazi i na druga europska tržišta. Od 2020. godine obuhvatit će i odabrane gradove u SAD-u i Kanadi.

24.08.2018. 11:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh