Kultura
VELIKO PRIZNANJE

Književnik Philip Roth dobio nagradu Man Booker

objavljeno prije 13 godina

Američki književnik Philip Roth (78) dobitnik je međunarodne književne nagrade Man Booker, koja će obogatiti njegovu pozamašnu zbirku nagrada, uključujući dvije američke National Book… više »

animafest kino europa animirani film
BOGAT PROGRAM

21. Animafest: 69 filmova u 7 kategorija

objavljeno prije 13 godina

Za Grand Prix će se natjecati devet filmova, koji predstavljaju presjek najvrednijih i najvažnijih radova nastalih u posljednje tri godine diljem svijeta. Među njima su "Doviđenja, gospodine… više »

ZASIĆENJE

Doktorica Cuddy napušta doktora Housea

objavljeno prije 13 godina

Edelstein je u priopćenju naglasila da je odluku o napuštanju serije, u kojoj je glumila doktoricu Lisu Cuddy, šeficu mrzovoljnom, ali briljantnom liječniku Gregoryju Houseu,… više »

CANNES

Belmondu Zlatna palma za životno djelo

objavljeno prije 13 godina

Nasmijani 78-godišnji Belmondo bio je vidljivo dirnut, uzbuđen i sretan, u krugu svojih prijatelja iz "starije" generacije, među kojima su bili Claudia Cardinale i Claude Lelouch, kao… više »

ROĆKAS

Preko dvadeset DJa za dvadeseti rođendan Aurore

objavljeno prije 13 godina

Ima li boljeg načina za slavlje nego pozvati više od 20 domaćih DJa i počastiti posjetitelje vrhunskim elektronskim zvukom? Upravo je to misao vodilja velike proslave obljetnice… više »

ALTERNATIVA

FAKI u Zagrebu od 21. do 23. svibnja

objavljeno prije 13 godina

Na Festivalu će se održati niz radionica i glazbenih slušaonica, a nastupit će kazališne i plesne skupine iz Hrvatske i inozemstva, izvijestio je danas organizator Autonomni… više »

ZAŠTITA BAŠTINE

NSK planira restaurirati djela Ruđera Boškovića

objavljeno prije 13 godina

Stručnjaci Nacionalne i sveučilišne knjižnica (NSK) u Zagrebu odlučili su tijekom ove godine ostvariti važan projekt zaštite hrvatske baštine pa će u povodu 300.… više »

AQUARIUS

Počela prodaja ulaznica za koncert Skunk Anansie

objavljeno prije 13 godina

Počela je prodaja ulaznica za koncert Skunk Anansie! Koncert će se održati 5. srpnja u klubu Aquarius, a ulaznice po povoljnoj cijeni od 190 kuna mogu se pronaći u Aquarius Music Shopu u… više »

HIPGNOSIS

Pink Floydi imaju najbolji omot albuma - Dark Side of The Moon

objavljeno prije 13 godina

Britanska dizajnerska skupina Hipgnosis koja je dizajnirala omot albuma "Dark Side Of The Moon" grupe Pink Floyd dobila je nakon tridesetak godina još jedno veliko priznanje za svoj… više »

PRIČA O RATU U BIH

Angelina Jolie predstavila film "In the Land of Blood and Honey"

objavljeno prije 13 godina

"In the Land of Blood and Honey" (U zemlji krvi i meda) u Sjedinjenim će Državama u kina krenuti 23. prosinca, točno na vrijeme da uđe u razmatranje za sljedeće Oscare, objavili su… više »

PARTY

Novi 80's Party u petak 20. svibnja u zagrebačkom Boogaloou

objavljeno prije 13 godina

Novi 80's Party održati će se u petak 20. svibnja u zagrebačkom Boogaloo Clubu s početkom u 22 sata. Rezident DJi Tomi Phantasma i Marin će vrtiti spotove i puštati najbolju glazbu iz… više »

BIJELA OKTAVA

I papreno i vatreno u Bijeloj oktavi

objavljeno prije 13 godina

Fantastični niz svjetskih pijanista - od Ive Pogorelića do Simona Trpčeskog i od Nikolaja Luganskog do Ollija Mustonena - u finalu recentne sezone Zagrebačke filharmonije zaključit će… više »

SPEKTAKL

U prodaji novi kontigent ulaznica za Bon Jovija

objavljeno prije 13 godina

Zbog ogromne potražnje za ulaznicama najvećeg ovogodišnjeg spektakla na Maksimiru, od sutra, 17. svibnja, u prodaji su novi sektori ulaznica. Otvaraju se istočne i zapadne tribine… više »

REKORD

Lady Gaga prva pjevačica s više od 10 milijuna fanova na Twitteru

objavljeno prije 13 godina

Popularna američka pjevačica je, čuvši tu vijest, odmah požurila zahvaliti svojim obožavateljima. Lady Gaga je bila i prva 'celebrity' osoba koja je premašila devet milijuna… više »

PRVI POSJET IZRAELU

Braći Coen nagrada od milijun dolara

objavljeno prije 13 godina

Braća Coen primila su godišnju nagradu Dana Davida kojom sveučilište u Tel Avivu nagrađuje zaslužne znanstvenike i umjetnike. Prije dodjele Joel Coen rekao je novinarima da je… više »

skrolaj na vrh