« Kazalište
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
SVEČANOST

Dodjeljene Teatar.hr Nagrade Publike

U opuštenoj atmosferi Tvornice kulture uz izniman glazbeni program dodjeljene su u srijedu navečer druge Teatar.hr Nagrade Publike

Nagrade Publike našle su vlasnike
Nagrade Publike našle su vlasnike (Teatar.hr)
Više o

Teatar.hr

,

nagrade publike

Jedina domaća nagrada za izvedbene umjetnosti o kojoj odlučuje isključivo publika, Teatar.hr Nagrada Publike , po drugi je put ove godine dodjeljena na nekonvencionalnoj svečanosti u Tvornici kulture. Program dodjele vodili su Nina Violić i Miran Kurspahić, koji su i sami zapjevali, kao što su to učinili i brojni njihovi kolege, ali i gosti s glazbene scene koji su tako volonterski podržali Teatar.hr, najstariji domaći nezavisni portal u kulturi.

Za ovogodišnju je dodjelu, prema ideji njezina umjetničkog ravnatelja Vedrana Peternela, okupljen i kućni band, a kojeg su činili Gustav Barišin, Ivan Đuričić, Miro Manojlović, Tena Novak, Tin Ostreš, Igor Pavlica i Damir Prica Kafka i koji je u samo tri dana uvžbao repertoar premijernih brojeva koji su oduševili publiku.

U 'Svodničkoj baladi' Kurt Weila nastupili su po prvi put zajedno Nataša Janjić i Damir Urban, u 'Walk on the Wilde side' Lou Reeda - Mislav Čavajda i Ivana Rushaidat, a na koncu večeri u skladbi 'Song for Budaton', Nina Violić i Damir Prodanović Prlja. Posebno  toplo publika je pozdravila izvedbu klasika iz mjuzikla 'Jalta, Jalta' Alfi Kabilja  - 'Što će biti sutra' u izvebi Hane Hegedušić, kojoj se - nažalost zbog bolesti - nije pridružila i Ksenija Erker.
 
Posebni gosti dodjele bili su studenti prve godine studija 'Gluma, mediji' iz Rijeke, koji su nastupili sa svojim mentorom Damirom Urbanom, kao i klapa Grdelin koja je pratila dirljivi segment dodjele posvećen domaćim i inozemnim kazalištarcima preminulima u proteklih godinu dana.

O dobitnicima nagrada odlučila je publika u dva kruga on-line glasanja tijekom kojih je pristiglo više od 30.000 glasova,  a  rezultati su slijedeći:

SKANDAL GODINE: Zabrana plakata za 'Fine mrtve djevojke'

IZVOĐAČ GODINE: Goran Bogdan

IZVOĐAČICA GODINE: Jadranka Đokić

REDATELJ / KOREOGRAF GODINE: Bobo Jelčić

NAJBOLJI NOVI TEKST: Nina Horvat - 'I živjeli su sretno...?'

NEZAVISNO KAZALIŠTE GODINE: Mala Scena

FESTIVAL GODINE: IKS Festival

OSOBA GODINE: Zrinka Cvitešić

NAJPRECJENJENIJA PRODUKCIJA GODINE: 'Michelangelo'

PREDSTAVA GODINE: 'Tartuffe'

"Iznimno smo zadovoljni što smo uspjeli realizirati dodjelu s ovako ambicioznim programom,  što nikako ne bi bilo moguće bez podrške naših partnera, prije svega Tvornice kulture, te tvrtki Rokaj i SPAN, ali i nesebične pomoći svih glazbenika i kolega koji su na njoj nastupili. Nadamo se da ćemo uz njihovu, ali i podršku publike Teatar.hr Nagrade raditi još dugo", izjavila je na koncu večeri urednica portala Teatar.hr, Nora Krstulović.

21.11.2013. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh