« Film
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
HUMPHREY, AUDREY...

Top 5 crno-bijelih ljubavnih filmova

Ljubav na filmu u crno-bijeloj boji možda je zbilja bila romantičnija nego današnja šarena i u HD rezoluciji

crno bijeli filmovi
crno bijeli filmovi (Wikipedia)
Više o

Casablanca

,

internetski biznis

,

vozilo hitne pomoći

,

hitna medicina

Prekrasne velike ljubavne priče znaju tako dobro izgledati u crno-bijelim filmovima. Čine li nam se romantičnije zbog toga što ih više toliko ne gledamo, ili je jednostavno romantika prije izgledala puno živopisnije u crno-bijeloj verziji nego sa svim HD rezolucijama i u 3D filmovima? Nekada je u sedmoj umjetnosti bila važna priča - Audrey, Clark, Humphrey, Ingrid, Katherine i ostala glumačka ekipa znala je ljubav na ekran prenijeti tako zorno i živo da biste nakon filma poželjeli spakirati mali smeđi kofer i otputovati za Pariz.

Zato pogledajte malu listu velikih crno-bijelih ljubavnih priča i slobodno dodajte svoje favorite jer ih se sve isplati pogledati.

1. Casablanca
Vjerojatno prvi film koji vam padne na pamet kad netko spomene crno-bijeli ljubavni uradak je Casablanca. Priča o ciničnom, a dobroćudnom Ricku kojeg glumi Humphrey Bogart i Ilsi Lund - ženi ratnog junaka koju igra Ingrid Bergman govori o ludoj, ali i velikoj ljubavi. Rečenice u filmu poput 'Play it again Sam', ' We will always have Paris', 'Here is looking at you kid' postale su dio svakodnevnog govora i života te su Casablancu nepovratno oživjele. Film pod redateljskom palicom Michaela Ortiza osvojio je tri Oscara uključujući i onoga za najbolji film.

2. Praznik u Rimu
Gregory Peck i Audrey Hepburn u ljubavnoj priči između američkog novinara i princeze smještenoj u Rimu i danas je bezvremenski romantični film. Govori o ženi koja sputana okovima titula i društva bježi i pronalazi ljubav na romantičnom talijanskom zraku. Redatelj William Wyler priču je prikazao jednostavno i lijepo, a za uspjeh filma je vjerojatno zaslužna i kemija između Gregoryja i Audrey, o kojoj se šuškalo za vrijeme snimanja.

3. Dogodilo se jedne noći
Romantična komedija redatelja Franka Capre s Clarkom Gableom i Claudette Colbert izrazito je zabavna romantična poslastica. Claudette, tj. njezin lik Ellie Andrews razmažena je bogatašica koja u autobusu sreće Petera Warnea kojeg glumi Gable. Oni se na početku svađaju da bi se na kraju ludo zaljubili. Osim ljubavnih elemenata, film sadrži i mnogo komičnih scena pa je zabavan i ugodan za gledanje.

Ostatak članka pročitajte na She.hr.

Piše: Tina Žagar/She.hr
12.08.2010. 22:08:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh