Kultura
SPLIT

Počinje Međunarodni festival urbane kulture "xStatic09"

objavljeno prije 15 godina

U organizaciji splitske Udruge za promicanje urbane kulture "Festive" u četvrtak u Splitu počinje Međunarodni festival urbane kulture "xStatic09", najavio je na današnjoj konferenciji… više »

recesija

Štednja kobna za serije "Medij" i "Zovem se Earl"

objavljeno prije 15 godina

TV postaje odlučile su u sklopu mjera štednje prekinuti snimanja nekih serija koje po njihovim kriterijima više ne donose koliko bi trebale. Tako su ukinute, na primjer,… više »

vitezovi i magija

Karlovac dobio muzej srednjovjekovlja

objavljeno prije 15 godina

Muzej replika srednjovjekovne ratne opreme i oružja sinoć je otvoren u prostorijama Udruge vitezova sv. Jurja na karlovačkom Korzu. Zaljubljenici u povijest ondje će moći razgledati mačeve,… više »

Tricky na Nokia stageu

objavljeno prije 15 godina

Britanski glazbenik i producent Adrian Thaws, svijetu bolje poznat kao Tricky, još je jedno iznenađenje ovogodišnjeg T-Mobile INmusic festivala, a nastupit će uz već poznata… više »

20. 5. 2009.

Knjiga dana - Ignacio Ramonet: Fidel Castro

objavljeno prije 15 godina

Knjiga nosi podnaslov "Moj život : Autobiografija u dva glasa" i zapravo je "intervju života" osebujnog državnika i revolucionara sadržan u sto sati razgovora s novinarom Ignaciom Ramonetom.… više »

Pedro Almodovar o svom novom filmu ekskluzivno za Metro

objavljeno prije 15 godina

Što ako Pedro Almodovar napokon dobije Zlatnu palmu? Dobili smo priliku napraviti duži privatni intervju sa španjolskim redateljem na plaži kraj Croisette točno prije… više »

kolumna iz Cannesa

Borba za film

objavljeno prije 15 godina

Razina natjecateljskog duha diže se kako prolaze festivalski dani, a s najvećim očekivanjima od prikazivanja Almodovarovog Los abrazos rotos i Tarantinova Inglorious Bastards u utorak.… više »

NAJAVA

Nova sezona Koncertne dvorane "Vatroslava Lisinskog"

objavljeno prije 15 godina

Najavljujući novu sezonu Koncertne dvorane "Vatroslava Lisinskog", novi ravnatelj Dražen Siriščević rekao je na današnjem sastanku s novinarima da će se od jeseni ta dvorana… više »

KINO LIKA

Otvorenjem Plesnog centra počinje Tjedan suvremenog plesa

objavljeno prije 15 godina

Otvorenjem dugoočekivanoga Plesnog centra u prostoru bivšeg kina "Lika", 25. svibnja u Zagrebu počinje Tjedan suvremenog plesa, na kojem će se do 2. lipnja izvesti 28 predstava,… više »

NOVI USPJEH

Penezić i Rogina grade u Japanu

objavljeno prije 15 godina

Hrvatski arhitekti Vinko Penezić i Krešimir Rogina borave u japanskom gradu Tokamachiju na poziv gradonačelnika Yoshifumija Sekiguchija kako bi dogovorili pojedinosti oko izgradnje… više »

19. 5. 2009.

Knjiga dana - Nives Tomašević i Miha Kovač: Knjiga, Tranzicija, Iluzija

objavljeno prije 15 godina

Knjiga napisana iz pera dugogodišnjih urednika, djelatnika u izdavaštvu, donosi neposredna iskustva i spoznaje o nakladništvu u doba tranzicije. U središtu… više »

ekskluzivno iz Cannesa

Je li Lars potpuno poludio?

objavljeno prije 15 godina

Je li Lars Von Trier jednostavno buntovnik ili genij ispred svoga vremena? U subotu, 17. svibnja, nakon projekcije filma 'Antichrist' kritičari su ostali podijeljeni oko teme Lars Von Trier.… više »

Revizija Tribusonovih likova

objavljeno prije 15 godina

Prvo kolo izabranih djela književnika Gorana Tribusona među kojima su romani i pripovijetke "Trava i korov", "Legija stranaca", "Ne dao Bog većeg zla", "Rani dani" i "Sanatorij" predstavljeni… više »

remek djelo ili smeće?

Film 'Antikrist' šokirao Cannes

objavljeno prije 15 godina

 Film "Antikrist" Danca Larsa von Triera šokirao je publiku na filmskom festivalu u Cannesu i dok rijetki smatraju da je film sjajan, većina ga smatra punim neopravdanih, mučnih i… više »

Danas počinje glasanje za bend koji će nastupiti na T-mobile INmusic festivalu

objavljeno prije 15 godina

Danas započinje glasovanje za izvođača koji će nastupiti na glavnoj pozornici ovogodišnjeg T-Mobile INmusic festivala! Najbolji izvođač bit će izabran glasovanjem publike. Na službenim… više »

skrolaj na vrh