« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PARTIJANJE

Ludnica na promociji knjige Zrće - od sumraka do zore

Vrijedni kroničar zbivanja na Zrću Zvonimir Krstulović objavio je fotomonografiju o fenomenu paške plaže

Zrće - od sumraka do zore
Zrće - od sumraka do zore (Jadranska revija/CROPIX)
Više o

Od sumraka do zore

,

Zrće

,

Zvonimir Krstulović

,

Larry Crowne

Cijeli protekli vikend na Zrću u klubovima Papaya i Aquarius promovirana je fotomonografija Zvonimira Krstulovića (izdavač Jadranska revija, Zagreb) "Zrće - od sumraka do zore". Bila je to posebna, kako je autor nazvao, gerila promocija. Knjiga je uz pomoc hostesa i samog autora ulazila među partijanere usred najžešće partijane na after beach partyjima. Oni koji su je imali priliku uzeti u ruke prekidali bi partijanu i uronili u listanje knjige.

Neobičan prizor za Zrće. Neki su je za pojas zadijevali, žene gurale u bikinije, a mnogi su se htjeli fotografirati s njom, plazeći jezike i pokazujući pearcinge. «Ovo je gerila promocija koja, naravno, odskače od uobičajenih kanona promocija knjige. E, da ne bi sad uzeli sjedalice i slušali promotora kako govori o njoj. O knjizi je i tako vec dosta rečeno, a tko hoće neka i dalje govori o njoj. Na Zrću o fotomonografiji "Zrće - od sumraka do zore" nije govorio nitko u kulturološkim krugovima važan, o knjizi su govorili sami partijaneri, međusobno. Ono što mi je najvažnije veselili su joj se, te smo na licu mjesta, u središtu razloga knjige, uspostavljali interakciju», rekao je autor fotomonografije Zvonimir Krstulović.

O knjizi: Autorska fotomonografija "Zrće - od sumraka do zore" Zvonimira Krstulovića prva je knjiga o Zrću i jedna od najneobičnijih fotomonografija o nekoj jadranskoj turističkoj destinaciji. U središtu pažnje monografije nisu arhitektura i prirodne ljepote - već ljudi, ljepota njihove nesputanosti, ljepota takovrsnog partijanja i ljetne razbibrige.

Autorske fotografije nastale su u razdoblju od 2005. do 2009. Tekst u knjizi napisan je toplo i ležerno, nimalo monografski hladno. Zapravo, riječ je o publicistici koja pojašnjava i dešifrira Zrće kao turističku destinaciju protkanu visokokvalitetnim programom. Krstulovićev tekst Zrće stavlja u kontekst suvremene pop kulture, te što je najvažnije o Zrću ne laže niti ga, kao što i sam autor kaže, prešućivanjem i skrivanjem tamosnjih događaja od očiju javnosti nastoji obraniti od dežurnih dusebrižnika koji partijanu na Zrću žele zabraniti.

10.08.2010. 14:25:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh