« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
DJEČJA KNJIŽEVNOST

U Japanu objavljene "Priče iz davnina" Ivane Brlić Mažuranić

U japanskom izdanju legendarnih Priča nalaze se i originalne ilustracije Vladimira Kirina iz 1923. godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock - ilustracija)
Više o

Japan

,

Ivana Brlić Mažuranić

,

natjecanje u rolanju

,

tim

"Priče iz davnina" Ivane Brlić Mažuranić s originalnim ilustracijama Vladimira Kirina iz 1923. objavljene su ovih dana u Japanu, u izdanju japanskog nakladnika "Shoraisha" iz Kyota.

Hrvatski nakladnik "Kašmir promet" (vlasnik izdavačkog prava za Kirina) priopćio je danas kako je plasman "Priča iz davnina" na japansko tržište posljedica uspješnih nastupa hrvatskih nakladnika dječje knjige na Sajmu dječje knjige u Bologni i Sajmu knjiga u Frankfurtu. Zahvaljujući tim nastupima "Kašmir promet" je, uz slikovnice "Plavo nebo" i "Ciconia Ciconia" Andree Petrlik Huseinović, objavljene 2009. u Japanu, ovih dana primio i japansko izdanje "Priča iz davnina" s ilustracijama Vladimira Kirina.

Hrvatska dječja knjiga time je ponovno opravdala poticaje Ministarstva kulture RH, Ministarstva gospodarstva i zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport za nastupe hrvatskih nakladnika dječje knjige na europskim sajmovima, ističu u "Kašmir prometu". Smatraju da će takvi pothvati biti poticaj za još bolju potporu nastupa nakladnika hrvatske dječje knjige na svjetskim sajmovima. (hina/metro-portal)

12.08.2010. 19:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh