« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
40 SLOJEVA

Predstavljen ploveći hrvatski paviljon za venecijanski Biennale

Mobilnu teglenicu čine 32 tone zavarenih armaturnih mreža i predstavljat će Hrvatsku na 12. Biennaleu

biennale venecija ploveći paviljon
biennale venecija ploveći paviljon (Wikipedia)
Više o

Venecijanski biennale

,

namještanje ureda

,

tragedija u Norveškoj

,

bijela kuga

Ploveći paviljon s kojim će Hrvatska sudjelovati na 12. Međunarodnoj izložbi arhitekture - Biennaleu u Veneciji, koji počinje 29. kolovoza, večeras je svečano predstavljen Riječanima na Gatu Karoline Riječke.

Posjetitelji su mogli slobodno ući na ploveću teglenicu, pa su Riječani i turisti u velikom broju pohrlili razgledati konstrukciju, koja je u riječku luku pristala danas, a ondje će ostati nekoliko dana, nakon čega bi trebala isploviti za Veneciju.

Na realizaciji projekta mobilne teglenice - kao hrvatskom paviljonu na Biennaleu, izrađenom po zamisli povjerenika Lea Modrčina, zajednički je radilo 15 hrvatskih arhitekata: Saša Begović, Marko Dabrović, Igor Franić, Tanja Grozdanić, Petar Mišković, Silvije Novak, Veljko Oluić, Helena Paver Njirić, Lea Pelivan, Toma Plejić, Goran Rako, Saša Randić, Idis Turato, Tonči Žarnić i Pero Vuković.

Paviljon kojeg čini 32 tone zavarenih armaturnih mreža raspoređenih u 40 slojeva različite gustoće na teglenici dimenzija 20 puta 10 metara, izgrađen je u srpnju u Brodogradilištu Kraljevica. (hina/metro-portal)

21.08.2010. 22:07:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh