« Kazalište
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
MINOR

"Kralj Lear" prošao bez Angeline Jolie

Večerašnja predstava bila je rasprodana do posljednjeg mjesta, a posebice stoga što je bio najavljen dolazak proslavljene svjetske glumačke zvijezde i humanitarke Angeline Jolie

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Angelina Jolie

,

Teatar Ulysses

,

Rade Šerbedžija

,

lenka udovički

,

predstava

,

perači stakla

Pred prepunim gledalištem večeras je na Malom Brijunu i tamošnjoj Tvrđavi Minor, odigrana predstava Kazališta Ulysses "Kralj Lear" .

Predstavu je režirala Lenka Udovički, a naslovnu ulogu igra Rade Šerbedžija. Kazalište Ulysses ove je godine obilježilo desetu obljetnicu uspješnog rada, a upravo je "Kralj Lear" njihova prva predstava i prva premijera na Malom Brijunu, koja se svake godine iznova izvodi i bilježi veliko zanimanje publike. Večerašnja predstava bila je rasprodana do posljednjeg mjesta, a posebice stoga što je bio najavljen dolazak proslavljene svjetske glumačke zvijezde i humanitarke Angeline Jolie. Ona na Brijune ipak nije stigla, a kao razlog njezinog nedolaska naveden je nedostatak mira i privatnosti koji joj nije bio osiguran.

Večeras je prije predstave novinarima podijeljena i službena izjava glumice u kojoj piše kako je ona namjeravala doputovati u Hrvatsku kako bi u petak navečer pogledala izvedbu "Kralja Leara". "Međutim rečeno mi je kako zbog propusta u osiguranju to neće biti logistički izvedivo. Veliki sam fan Rade Šerbedžije i čula sam prekrasne stvari o njegovom radu i produkciji. Nadam se da ću idući put moći doći", stoji u službenoj izjavi Angeline Jolie, podijeljenoj novinarima. Ove kazališne sezone na Malom Brijunu, koja posljednjom izvedbom "Kralja Leara" završava u nedjelju, Ulysses je premijerno izveo predstavu "Oluja" u režiji Lenke Udovički, s Radom Šerbedžijom u glavnoj ulozi. (hina/metro-portal)

21.08.2010. 00:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh