« Film
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
SUPERHEROJ S HVARA

Svečana projekcija filma Lavanderman - istina ili mit u Jelsi

Ljetno kino Jadran u Jelsi otvorit će se samo za projekciju filma o forskom superjunaku

Lavanderman - istina ili mit
Više o

Damir Markovina

,

Anja Alavanja

,

kompas meduza

,

uhićenje Hadžića

,

rođeni 21. srpnja

,

nehrđajući čelik

Nakon prošlomjesečne premijere na Pula film festivalu, film „Lavanderman- istina ili mit?“ redatelja Zvonimira Rumboldta i scenarista Tonija Favera bit će promoviran u Ljetnom kinu „Jadran“ u Jelsi.

Riječ je o prvom hrvatskom superherojskom filmu čija je radnja smještena na Hvaru i prati dogodovštine superheroja Borisa Bunčuge i lijepe novinarke koja je stigla na otok u potrazi za pravom istinom o njegovim nadnaravnim sposobnostima.

Scenarij je nastao prema istoimenom stripu autora Tonija Favera i crtača Vanče Rebca.

Glavne likove tumače Damir Markovina i Anja Alavanja, a u sporednim ulogama pojavljuju se brojna poznata lica: Marijan Ban, Fashion Guru Boris Banović, Davor Gobac, Dražen Lalić, Vinko Brešan, Krešimir Mišak, Rafo, Tanja Tušek, Frano Lasić, Marijana Batinić i Petra Nižetić, TBF-ovci i kao specijalni gost Zoran Prodanović – Prlja, pjevač grupe Let 3.

Film je sniman u Jelsi, Pitvama, Velom Grablju, Starome Gradu, Vrisniku i Poljicama na otoku Hvaru te Rijeci, Splitu i Zagrebu.

Direktor fotografije je Tomislav Krnić, a montažeri su Ivor Ivezić i Veljko Segarić.

Nakon svečane projekcije slijedi koncert s glazbom iz filma. Nastupaju „Fon Biskich & Narodno blago“, „Gabba Gabba“ i „Lavanderband“ s gostima iznenađenja.

Znači, ukratko:

Vrijeme: 24. 8. 2010. u 21:30 sati
Mjesto: otok Hvar, Jelsa, Ljetno kino „Jadran"
Organizatori: Exocoetus Comics, Kreativni studio i Pityea d.o.o.

Kad ste već tamo, potpišite i peticiju za ponovno otvaranje ljetnog kina Jadran u Jelsi - to možete u kultnom Dalmacijalandu.

 

20.08.2010. 21:12:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh