Kultura

Preminuo Mahmoud Darwish

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Darwish je preminuo u Houstonu nakon komplikacija poslije operacije srca, a bit će pokopan u Ramallahu u utorak. Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas proglasio je trodnevnu žalost. Vodeći… više »

Što čitati

objavljeno prije 14 godina

KNJIGA TJEDNA: Lady Hestia Evans: ‘Mitologija : Bozi, junaci i čudovišta drevne Grčke’Preveo: Petar VujačićJoš jedna iz serije prekrasno oblikovanih i vrhunski… više »

Što gledati

objavljeno prije 14 godina

Lars and the Real Girl, SAD, 2007.Režija: Craig GillespieScenarij: Nancy OliverUloge: Ryan Gosling, Emily Mortimer, Paul Schneider, Kelli Garner, Patricia Clarkson što to biste učinili… više »

Što slušati

objavljeno prije 14 godina

Lenny Kravitz već je u Zadru odradio svoje, na redu su Iron Maiden u Splitu. No, ako vam ovoga ljeta ne odgovaraju žestoki rokerski riffovi, preporučujemo vam nešto… više »

Clubbing

objavljeno prije 14 godina

Zrće, najrasplesanija hrvatska plaža ovih dana ‘proživljava’ svoje najljepše dane. Naime, nakon izuzetno uspješnog Papaya Motomusic Festivala, domaći i strani mediji… više »

Clubbing

DJ David Guetta u porečkom Byblosu

objavljeno prije 14 godina

Sve što je lijepo kratko traje. Tako se i godišnje doba u kojem se danju brčkamo u moru, a noću plešemo do iznemoglosti bliži kraju. No, ne brinite. Pred nama je… više »

Albumi tjedna

objavljeno prije 14 godina

Beck - ‘Modern Guilt’ (XL Recordings/Dallas Records) Ocjena: 3,5/5Umjetnik poznat kao g. Hansen nije čovjek koji voli ponavljati stvari. Za ovaj album udružio je snage s Danger… više »

IRON MAIDEN

Nečastivi na Poljudu

objavljeno prije 14 godina

Iron Maiden rezervirao je poljudski teren za nedjelju, 10. kolovoza. Bit će to njihov treći koncert u Hrvatskoj, a prvi u Splitu. Vodeća grupa nekadašnjeg britanskog novog vala heavy… više »

Raspjevani svećenici iz Belfasta u pohodu na vrh

objavljeno prije 14 godina

U snenoj župi Ballyclare i Ballygowan, u ruralnom dijelu Sjeverne Irske, 40-ak župljana tiho sjedi u crkvi Svete obitelji. Ubrzo se pojavljuje i otac Eugene O’Hagan i s oltara počinje… više »

Knjiga o povijesti Kine

objavljeno prije 14 godina

Nakladnik Sandorf u petak, 8. kolovoza, u zagrebačkom Profilu predstavlja knjigu engleskog povjesničara i sinologa Jonathana Fenbyja ‘Povijest suvremene Kine 1850.-2008.; propast i… više »

S potpisom Zahe Hadid

objavljeno prije 14 godina

Posljednji projekt čuvene arhitektice Zahe Hadid nije neka velika zgrada ili operna kuća, već nešto sasvim drugo. Britanska arhitektica iračkog podrijetla udružila se s brazilskim… više »

Charlie Kaufman dolazi u Sarajevo

objavljeno prije 14 godina

Charlie Kaufman, jedan od najeminetnijih mladih scenarista gostovat će na 14. Sarajevo Film Festivalu s redateljskim debijem ‘Synecdoche, New York’. Publika će Kaufmanov prvijenac… više »

Britney Spears kao ubojita lezbijka u Tarantinovu filmu

objavljeno prije 14 godina

Britney Spears glumit će ubojitu lezbijku u novom filmu Quentina Tarantina ‘Faster Pussycat! Kill! Kill!’. Spears bi u filmu trebala glumiti Varlu, nasilnu striptizetu koja… više »

'Lado' i 'Verjovka' sutra u Areni

objavljeno prije 14 godina

U pulskoj Areni će sutra oko 150 plesača, pjevača i glazbenika Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske "Lado" i ukrajinskog nacionalnog folklornog ansambla "Verjovka"… više »

Prva nagrada filmu Deana Aćimovića

objavljeno prije 14 godina

Na 22. Međunarodnom festivalu filmske režije u Herceg Novom, koji je održan od 1. do 6. kolovoza, nagradu Zlatna mimoza za najbolja filmska ostvarenja dobio je film Dejana Aćimovića… više »

skrolaj na vrh