« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
PRESTIŽNA NAGRADA

Dva hrvatska muzeja u utrci za Europski muzej godine

Dva hrvatska muzeja, zagrebački Muzej prekinutih veza i Muzej suvremene umjetnosti, nalaze se među 34 kandidata iz 15 zemalja za prestižnu titulu Europskog muzeja godine 2011.

Fotografija vijesti
Više o

Muzej suvremene umjetnosti

,

Muzej prekinutih veza

,

nagrada

,

muzej godine

Europski muzejski forum, koji djeluje pod pokroviteljstvom Vijeća Europe, predstavit će nagradu u Njemačkom emigracijskom centru u Bremerhavenu, koji je proglašen za europski muzej 2007. Pobjedniku natječaja bit će uručena skulptura "Jaje" britanskog umjetnika Henryja Moora koja će potom sljedećih godinu dana stajati u muzeju-pobjedniku. Uz glavnu, dodjeljuje se i nekoliko posebnih nagrada.

Kandidati za natjecanje mogu biti svi muzeji u zemljama članicama Vijeća Europe, a svečanost proglašenja održava se svake godine u drugoj zemlji članici. Europski muzejski forum je neprofitna organizacija koja je na čelu tog natjecanja već 34 godine a cilj joj je promovirati kvalitetu europskih muzeja.

Muzeji koji su zainteresirani za ulazak u natjecanje za 2012. mogu podastrijeti svoju kandidature do 15. ožujka, dodaje se u priopćenju.

25.02.2011. 12:38:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh