« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
ŠTO KAŽE?

Ekskluzivni intervju s Beat Bustersima

Mladi i napaljeni kolektiv glazbenika govori o svom dosadašnjem radu i planovima za budućnost

Beat Buster glazbeni forenzičar
Beat Buster glazbeni forenzičar (Beat Busters)
Više o

intervju

,

Beat Busters

Uoči prvog izdanja nezavisnog labela koji prezentiraju Beat Bustersi, donosimo vam intervju koji će vas upututi u detalje njihovog djelovanja.

Razgovarali smo sa Ivom Vrdoljak, menadžericom projekta i Filipom Eterovićem, odgovornim za proces nastanka albuma LessThanAMinute „To Be Remixed".

Q: Vi ste njihov menadžer, ali tko su Beat Bustersi?

Iva: Beat Busters je ekipa glazbenika, producenata i raznih umjetnika iz gotovo svih područja kreative i operative. Cilj nam je prezentirati kvalitetnu lokalnu produkciju svijetu. 2008. smo počeli s organizacijom partija i koncerata uz Beatbusting performans i promotivne džinglove. Pogledajte ih ako niste. Skroz su fora. Beat Busters, odjeveni u bijelo kao audioforenzičari, istjeruju ritam po gradu.

Q: Što trenutno radite?  

Iva: Trenutno smo u fazi nezavisnog izdavaštva udruge Vibra, imamo booking agenciju i cijelu mašineriju kreativaca. Projekt raste i širimo krakove preko granica Lijepe naše. Možete nas pratiti gotovo svuda po bespućima interneta, a možda je najbolje da posjetite naš web site. Upravo na njemu 26.02. naći ćete naše prvo izdanje, album LessThanAMinute "To Be Remixed". Iste večeri ćemo ga proslaviti uz promotivni party u AKC-u Medika. Do tada poslušajte Juiceov mix i otkrijte što vas očekuje na partiju i  samom albumu.

Q: Otkud ideja i kako ste se spojili?

Iva: Uh, teško pitanje.  Prije nekoliko godina, putovi su nam se spojili i ubrzo smo počeli surađivati. Inicijatori su bili Valent Samardžija, Janko Novoselić i Konrad Lovrenčić. Zajedničkim iskustvima i istraživanjem svjetske scene, dečki su shvatili da mogu realizirati svoje ideje i predstaviti ih svijetu jedino udruživanjem glava. Ideja je rasla sama od sebe, uz mnogo zabave i upoznavanje mase genijalnih kreativaca (od kojih su neki sada članovi Beat Bustersa). Bilo je barem četrdeset koncerata i performansa u Hrvatskoj i susjednim zemljama putem kojih se predstavljamo, a bit će ih još! Nećemo stati dok nas svi ne vide! (smijeh)
Mogla bih sad početi priču o stanju glazbe u Hrvatskoj, nerazumijevanju Grada, države, institucija, klubova i dr., ali neću. To možemo ostaviti za neki drugi put. Mi smo se udružili i nama je super. Naravno, ima uspona i padova, suza i smijeha, no to je sasvim normalno kada djeluješ unutar nezavisne scene.

Q: Koliko vas ima u kolektivu?

Iva: Na momente mnogo, na momente nas je nekoliko. Ovisi o periodu godine, valjda. Troje nas je u svemu od starta, a periodično variramo s vojskom od 5 do 10 upornih mrava. To bi bio neki pogonski motor Beat Busters kolektiva, a svi ostali kotačići stroja sastavljeni su od bendova, DJ-a, kamermana, fotografa, VJ-a, dizajnera, web developera itd., koji pridonose koliko mogu. Kad bih krenula nabrajati, sigurno bih nekog zaboravila, pa ću to radije preskočiti.

Q: Kako je nastao LessThanAMinute "To Be Remixed" album?

Filip: Nakon izdanja LTM-a "To Be", unutar Beat Busters kolektiva pojavila se inicijativa za daljnje procesuiranje albuma. Osim remiksera koje smo direktno kontaktirali, za remiks su bile ponuđene sve trake s albuma, a tekst natječaja objavili smo na našoj web stranici, raznim forumima koji se bave produkcijom elektroničke glazbe i ostalim web stranicama i portalima. Zadatak je bio vrlo jednostavan: skinuti originalni album, poslušati ga, skinuti semplove i baciti se na posao. Svima smo dali kompletnu umjetničku slobodu, a ocjenjivali smo originalnost i inovativnost. Dogovorili smo se da će remiksevi albuma izaći na novoosnovanom Beat Busters labelu, i eto, još malo pa smo uspjeli!

Q:  Po kojem načelu ste birali remikseve za album?

Filip: DJ-i/producenti koje smo odmah uključili u igru bili su: Bassick (Pier & JAMirko) iz Slovenije, Josip Klobučar, Aeon, Filip Motovunski, Yanatz, Robert Radamant i Capisconne iz Hrvatske. Naknadno se javila i Yannah Valdevit, poznata po projektu Eddy meets Yannah. Poslali smo joj semplove, a ona je gotovu remiksiranu traku poslala u rekordnom roku i jednostavno nas oduševila.
Osim producenata koji su izravno kontaktirani, primili smo i preko trideset kvalitetnih traka, te moramo priznati da je odabir najboljih bio vrlo težak posao. Beat Busters stručni odbor, uz par intervencija sa strane, odlučio je koji će se glazbeni brojevi naći na kompilaciji.

Q: Koji su vam planovi za budućnost?

Iva: Planiramo biti ultrapopularni i bogati! Želja nam je svijetom proširiti vijest o kvalitetnim umjetnicima i omogućiti im predstavljanje na pozornicama svjetskih festivala i zaradu od prodaje glazbe. Budući da svi uvoze bendove u Hrvatsku, mi ćemo naše izvoziti! Ima mnogo posla i često se borimo s vjetrenjačama, no ništa nije tako jako kao naša želja. Zvuči kao klišej, (smijeh) ... ali ako smo do ovdje dogurali, onda možemo i dalje.

Filip: Tako je, glazba s remiksiranog albuma uskoro prelazi granice Lijepe naše, te na taj način želimo svijetu predstaviti reprezentativnu hrvatsku glazbu i Beat Busters izvođače. Naravno, nakon prvog Beat Busters izdanja tu tradiciju želimo i nastaviti. Izdavat ćemo glazbu bendova i DJ-a unutar kolektiva koji planiramo širiti po principu kvalitete. Hrvatska ima mnogo nepoznatih izvođača/autora koji zadovoljavaju naše kriterije i osviještenost, te samim time postaju kandidati za člana kolektiva. Osim labela, naša booking agencija zastupat će sve Beat Busters artiste i promovirati ih kako na domaćem, tako i na stranom terenu. Nikome ne obećavamo svjetsku slavu, ali možemo pomoći i prihvaćamo odgovornost. Nastavit ćemo se baviti organizacijom i promocijom partija i koncerata, te već u svibnju planiramo odraditi Beat Busters weekender, na kojem ćemo predstaviti naše bendove, producente i DJ-e.

23.02.2011. 07:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh