« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

Albert Lee and The Hogan's Heroes u Zagrebu

Ekipa predvođena pedal steel gitaristom Gerry Hoganom i sastavljena od vrsnih studijskih glazbenika smatra se za jedan od najuigranijih bandova na sceni

Albert Lee u Boogaloou
Albert Lee u Boogaloou (Polak Media)
Više o

Boogaloo

,

koncert

,

Albert Lee

,

The Hogan's Heroes

Albert Leea, po općem mišljenju jednog od najboljih svjetskih gitarista, ne treba posebno predstavljati ljubiteljima country rock glazbe.

Na sceni, službeno, od 1959. kada je sa samo šesnaest godina napustio školu (na Božić) i krenuo u profesionalne vode, Albert je surađivao sa mnogim velikanima svjetske glazbene scene od Emmylou Harris, Everly Brothers, Dolly Parton do Eric Claptona, a unazad nekoliko godina stalni je član banda The Rhythm Kings ex.Stonesa Bill Wymana sa kojima je 2005. nastupio i u Zagrebu.

Clapton, koji ga je 1978. pozvao da se pridruži njegovom bandu i sa kojim je neprekidno radio pet godina, za Alberta kaže:

„Albert is a great, great player... fluid, lyrical and free!"

U Zagreb Lee ovaj puta dolazi sa bandom The Hogan's Heroes koji je osnovan prije 20 godina sa svrhom da prati Alberta na njegovim solo turnejama. Ekipa predvođena pedal steel gitaristom Gerry Hoganom i sastavljena od vrsnih studijskih glazbenika smatra se za jedan od najuigranijih bandova na sceni u što ćemo se moći uvjeriti 22.03.2011. u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Bit će to sjajan uvod i zagrijavanje za prvi Zagreb Guitar Show koji će se održati sredinom travnja 2011.

23.02.2011. 01:13:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh