Kultura
Kristl za 60-tu

Premijera za ZKM-ov rođendan

objavljeno prije 14 godina

Premijernom izvedbom ‘Najbolja juha! Najbolja juha!’, autorskog projekta Renea Medvešeka, Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) sutra će obilježiti 60 godinu postojanja.… više »

ARHITEKTURA

Frank Gehry dizajnirat će ovogodišnji Serpentine

objavljeno prije 14 godina

Paviljon galerije Serpentine postao je savršeno mjesto na kojem se svjetski poznati arhitekti svake godine izmjenjuju u svojim viđenjima paviljona. Nakon Rema Koolhaasa, Zahe Hadid,… više »

‘Pijana noć’ u HNK Zagreb

objavljeno prije 14 godina

Predstava kazališta Ulysses, ‘Pijana noć 1918.’ Ive Štivičića i Miroslava Krleže u režiji Lenke Udovički, u nedjelju, ponedjeljak i utorak gostuje na pozornici… više »

INTERVJU

Darko Rundek - Ne volim EU!

objavljeno prije 14 godina

Darko Rundek već dugo nije ovoliko izbivao s hrvatskih pozornica. Godinu i pol dana prošlo je od njegovog posljednjeg koncerta u domovini, kada je promovirao album ‘Mhm Aha Oh… više »

Najavljena Jazzarella

objavljeno prije 14 godina

U sklopu festivala Jazzarella, koji će se održati od 10. do 13. travnja u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM), nastupit će Tamara Obrovac, Jenny Scheinman, Anat Cohen i Dianne Reeves.… više »

Hrvatski film po prvi puta u Škotskoj

objavljeno prije 14 godina

Po prvi puta u Škotskoj, od 28. do 30. ožujka predstavit će se hrvatska kinematografija, suvremeni igrani i klasični animirani filmovi, i to u prestižnoj filmskoj ustanovi Filmhouse iz… više »

Svjetska čuda arhitekture

objavljeno prije 14 godina

Od visokog tornja u Dubaiju do njujorškog Muzeja suvremene umjetnosti na Lower East Sideu, istaknuta arhitektura se širi diljem zemaljske kugle. Travanjsko izdanje Conde… više »

Austrijski jazzeri u BP-clubu

objavljeno prije 14 godina

Nakon tri večeri druženja s Philipeom Catherineom, na Springtime Jazz Feveru danas nastupa austrijska skupina ‘Stefan Wagner Group’ koja kombinira moderni jazz, latin jazz, blues… više »

‘Sympathy for the Devil’ u &td-u

objavljeno prije 14 godina

Teatar &TD za sutrašnji i Svjetski dan kazališta najavljuje premijeru predstave Françoisa-Michela Pesentija ‘Sympathy fot the Devil’. U suradnji s… više »

Bambi i Nemo junaci borbe za okoliš

objavljeno prije 14 godina

O njima se govorilo kao trivijalnim, sentimentalnim i konzervativnima, no Disneyjevi crtići mogli bi biti puno radikalniji nego što se isprva činilo. Profesori s Cambridgea pozdravili… više »

FOTO-VIJEST

Fotografija - Pillow fight slavnih Beatlesa

objavljeno prije 14 godina

Fotograf Harry Benson otvorio je svoju izložbu pozirajući ispred fotografije snimljene 1964. godine. Benson je tada snimio tučnjavu jastucima slavnih Beatlesa, a izložba je otvorena u Pacific… više »

Mitrović odbila nagradu za monodramu

objavljeno prije 14 godina

Autorica nagrađene monodrame ‘Familija u prahu’ dramaturginja Nina Mitrović izvijestila je jučer kako iz moralnih razloga javno odbija nagradu austrijskog natječaja za dramski… više »

Most na popisu UNESCO-a

objavljeno prije 14 godina

Direktor UNESCO-a Koi-chiro Matsuura uručio je jučer u Sarajevu predstavnicima vlasti BiH certifikat kojim je potvrđeno uvrštenje mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu… više »

‘Mercedes’ - brod s blagom za koji se bore tri zemlje

objavljeno prije 14 godina

Posada broda ‘Nuestra Señora de las Mercedes’ vjerojatno je mislila kako je njihov brod imao posljednju bitku 5. listopada 1804. godine. Na plovidbi iz Perua preko Urugvaja… više »

Projekt Scotta i DiCaprija

objavljeno prije 14 godina

Leonardo DiCaprio i Ridley Scott surađivat će na filmu ‘The Low Dwellers’ o mladiću koji se pokušava prilagoditi sredini nakon izlaska iz zatvora, no pored toga kuje mračne… više »

skrolaj na vrh