Kultura
1937. - 2010.

Umro je Tom Gotovac

objavljeno prije 14 godina

Tomislav Gotovac najveći hrvatski performance umjetnik umro je danas poslije podne u Zagrebu. Umjetnik koji je deset godina bio službenik u Narodnoj banci i bolnici Dr. Mladen… više »

LETEĆI CIRKUS MONTYJA PHYTONA

Pythonovac Terry Jones stiže na Motovun filmski festival

objavljeno prije 14 godina

Pravim imenom Terence Graham Parry Jones, čuveni velški komičar, uz Michaela Palina glavni tvorac senzacionalnih i uvrnutih pythonovskih skečeva! Jones je ujedno i režirao tri od… više »

SURADNJA

Weezer surađuje sa Ryanom Adamsom

objavljeno prije 14 godina

U intervjuu za MTV, frontmen Rivers Cuomo otkrio je da je s alt-rock kantautorom radio zajedno na još neimenovanom, 8 studijskom albumu Weezera. "Upravo sam napisao pjesmu sa Ryanom… više »

25. 6. 2010.

Knjiga dana - Dacre Stoker i Ian Holt: Drakula Nemrtvi

objavljeno prije 14 godina

Horor "Drakula" Brama Stokera poslužio je kao inspiracija za svjetsku fascinaciju vampirima, ali iako su mnogi ovaj klasik pokušali ponovno interpretirati u knjigama, TV serijama i… više »

NOVI ALBUM

Blink 182 na jesen počinje raditi na novom albumu

objavljeno prije 14 godina

Mark Hoppus je na svojoj službenoj stranici obožavateljima rekao da se bend sprema u studio nakon kalifornijskog festivala Epicenter koji će se održati u rujnu. "Kada završimo… više »

FESTIVAL

Uskoro kreće trodnevni Idemo otok! festival u Ludbregu

objavljeno prije 14 godina

Uskoro kreće Idemo otok! festival koji ove godine po prvi puta traje tri dana - 2., 3. i 4. srpnja. Idemo otok! festival je prilika da se odlično zabavite uz 12 bendova i mnogobrojne DJ-e na… više »

AKC MEDIKA

Punk rock spektakl u Medici

objavljeno prije 14 godina

Ove nedjelje u Medici očekuje nas pravi mali punk rock spektakl. Iz daleke Philadelphije dolaze Dirty Tactics, iz Velike Britanije dolaze Bangersi, a domaću punk scenu predstavljat će… više »

FESTIVAL HRVATSKOG FILMA

Film "Vjerujem u anđele" dobio Nagradu publike u Freiburgu

objavljeno prije 14 godina

Na Festivalu hrvatskog filma u njemačkome gradu Freiburgu, gdje je prikazano šest novijih hrvatskih filmova, film Nikše Sviličića "Vjerujem u anđele" osvojio je Nagradu publike.… više »

IZLOŽBA

Identiteti u Galeriji SC

objavljeno prije 14 godina

Projekt je zamišljen kao skupni nastup autora koji su do sada izlagali većinom pod okriljem umjetničkih akademija. Odabrana tema identiteta mladim umjetnicima, između ostalog,… više »

MOTOVUN U ZAGREBU

Motovunsko zagrijavanje u Movieplexu

objavljeno prije 14 godina

Motovunsko zagrijavanje započinje prošlogodišnjim dvostrukim motovunskim pobjednikom, filmom Akvarij koji je osim glavne motovunske nagrade Propelera, osvojio i nagradu žirija… više »

Tatoo

Ivan Šarić - tetoviranje uz intervju tattoo majstora Ghosta

objavljeno prije 14 godina

Ljudski rod već stoljećima ukrašava tijelo tetoviranjem. Razlozi su kroz stoljeća bili različiti i imali su različita značenja, što vjerska što statusna. Strast prema… više »

GRIČKI DIJALOG

Tribina o pop kulturi u Profilu

objavljeno prije 14 godina

Kako popularna kultura utječe na status, sredstva i recepciju književnih djela? Može li se reći da je roman žanr popularne kulture, a popularna kultura tema romana? Što je to rock… više »

HARDCORE

Žestoki gig u Medici

objavljeno prije 14 godina

U sklopu svoje evropske turneje u Zagrebu sviraju Future Ruins, odnosno bivši Massmord iz Švedske, koji su promjenili ime nakon što je iz benda otišao jedan član,… više »

DJEČJI FESTIVAL

Ana i Mia na šibenskom festivalu

objavljeno prije 14 godina

Međunarodni dječji festival je jedan od najstarijih europskih međunarodnih multimedijalnih festivala stvaralaštva za djecu i dječjeg stvaralaštva, na kojem sudjeluju brojni… više »

LJETNI RASPORED

Ljetne noći Teatra Exit

objavljeno prije 14 godina

Raspored predstava:  1. srpanj, 21 sat KAKO MISLIŠ MENE NEMA!?Režija: Ivica Boban Igraju: Amar Bukvić i Filip Juričić 2. srpanj, 21 sat BALONTekst: Mate MatišićRežija:… više »

skrolaj na vrh