« Film
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
ZAGREB FILM FESTIVAL

Publika ZFF-a nagradila ljubavnu dramu "Tiranosaur"

Nagradu publike ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala dobio je britanski film "Tiranosaur" koji prati ljubavnu priču autodestruktivnog alkoholičara i kršćanske humanitarke

Fotografija vijesti
Više o

film

,

Zagreb Film Festival

,

9. ZFF

,

Nagrada publike

,

Tiranosaur

,

drama

Britanski film "Tiranosaur", neobična ljubavna priča autodestruktivnog alkoholičara i kršćanske humanitarke, osvojio je nagradu publike ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala, izvijestio je danas organizator, javlja Hina.

Film "Tiranosaur" glumca i redatelja Paddyja Considinea adaptacija je njegova nagrađivanog kratkog filma "Dog Altogether". Taj film već je nagrađen na ovogodišnjem festivalu u Sundanceu za najbolju režiju, a glavni glumci Peter Mullan i Olivia Colman dobili su posebna priznanja žirija.

Nakon osam dana i devedesetak filmova u glavnom i popratnim programima Zagreb Film Festival završio je 22. listopada dodjelom nagrada žirija i projekcijom filma "Opasna metoda" Davida Cronenberga.

"Zlatna kolica" za najbolji dugometražni film osvojio je austrijski film "Michael" Markusa Schleinzera koji se bavi temom pedofilije, najbolji kratki igrani film je njemački "Kad je Namibija bila grad" Ilkera Cataka i Johannesa Dunckera, delikatan obiteljski portret,, a od dokumentaraca pobijedio je poljskim "Na rubu Rusije" Michala Marczaka o muškarcima koji izolirani žive u divljini. Najboljim hrvatskim filmom u programu "Kockice" proglašen je kratkometražni "Komba" Tina Žanića.

Nagrada publika uvedena je ove godine prvi put, a sponzorira ju generalni festivalski sponzor T-Com, koji će jednom od glasača publike dodijeliti Nintendo Wii i Samsung LCD.

24.10.2011. 15:32:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh