Kultura
KAKO SE GLUMCI IGRAJU

In Camera u Teatru &TD

objavljeno prije 14 godina

Predstava je inspirirana idejom filma Luisa Bunuela „Anđeo uništenja" iz 1962. te u središte svojeg interesa postavlja pitanje stalnosti i utemeljenosti prostora unutar… više »

EKSPERIMENTALNO

Eksperimentalna glazba u Galeriji Karas

objavljeno prije 14 godina

ZDX eksperimentalni je muzički projekt Nike Mihaljevića koji objedinjava radove nastale spontanom kućnom improvizacijom. Naglasak je, zasad, na bilježenju trenutka u vremenu, bez… više »

IZLOŽBA

Moj centar svijeta u Galeriji Nano

objavljeno prije 14 godina

Riječ je o prezentaciji kolaborativnog medijskog projekta koji je izveden u partnerstvu  novo-medijskih organizacija Artenative i CSDVU iz Zagreba, Kanonmedia iz Beča  i… više »

40. GLASTONBURY

Zatvoren Glastonbury - najveći svjetski festival na otvorenom

objavljeno prije 14 godina

Američka glazbena legenda Stevie Wonder zatvorio je u nedjelju navečer 40. po redu festival u Glastonburyju. Pred oko 100 tisuća ljudi, Wonder je svoj nastup posvetio pokojnom kralju popa… više »

NOVA PJESMA I ALBUM

Nova pjesma Serja Tankiana

objavljeno prije 14 godina

Novi album zove se "Imperfect Harmonies", a već je izašao prvi singl "Borders Are" kojeg se može besplatno skinuti s njegove službene stranice  www.serjtankian.com, uz prethodnu… više »

THE KINKS

Preminuo basist The Kinksa

objavljeno prije 14 godina

Basist i suosnivač grupe The Kinks, jedne od najznačajnijih grupa britanske invazije, preminuo je 24. lipnja. Točan uzrok smrti tek se treba potvrditi, ali nakon desetljeća života uz dijalizu… više »

27. 6. 2010.

Knjiga dana - Agatha Christie: Zla kuća

objavljeno prije 14 godina

U prostranoj, poludrvenoj kući u imućnom predgrađu Swinley Deana, Aristide Leonides leži mrtav od trovanja barbituratima. Nesretni slučaj? Malo vjerojatno. Zapravo, sumnja je već pala na… više »

NOVČANA UCJENA

AC/DC u Rumunjskoj doživjeli "Highway to hell"

objavljeno prije 14 godina

U svibnju je australska rock grupa s pratećom ekipom, koja se vraćala s održanog koncerta u Bukureštu, otkrila novi smisao svoje pjesme "Highway to Hell" kada su je rumunjski carinici… više »

SAN ILI JAVA?

Filmovi koji plaše doživotno

objavljeno prije 14 godina

Profesorica Joanne Cantor ispitala je stotine odraslih osoba te otkrila kako žene koju su gledale film "Psiho" često imaju strah od odlaska pod tuš, dok su glazba i scene iz filma… više »

NEVERBALNI TEATAR

Predstavom Bespredmetno u nedjelju završava 24. Eurokaz

objavljeno prije 14 godina

Dvadeset i četvrti Eurokaz, koji završava sutra navečer francuskom predstavom "Bespredmetno", obilježila je tema suradnje različitih medija, a po prvi put cijeli se festival održavao… više »

1937. - 2010.

Umro je Tom Gotovac

objavljeno prije 14 godina

Tomislav Gotovac najveći hrvatski performance umjetnik umro je danas poslije podne u Zagrebu. Umjetnik koji je deset godina bio službenik u Narodnoj banci i bolnici Dr. Mladen… više »

LETEĆI CIRKUS MONTYJA PHYTONA

Pythonovac Terry Jones stiže na Motovun filmski festival

objavljeno prije 14 godina

Pravim imenom Terence Graham Parry Jones, čuveni velški komičar, uz Michaela Palina glavni tvorac senzacionalnih i uvrnutih pythonovskih skečeva! Jones je ujedno i režirao tri od… više »

SURADNJA

Weezer surađuje sa Ryanom Adamsom

objavljeno prije 14 godina

U intervjuu za MTV, frontmen Rivers Cuomo otkrio je da je s alt-rock kantautorom radio zajedno na još neimenovanom, 8 studijskom albumu Weezera. "Upravo sam napisao pjesmu sa Ryanom… više »

25. 6. 2010.

Knjiga dana - Dacre Stoker i Ian Holt: Drakula Nemrtvi

objavljeno prije 14 godina

Horor "Drakula" Brama Stokera poslužio je kao inspiracija za svjetsku fascinaciju vampirima, ali iako su mnogi ovaj klasik pokušali ponovno interpretirati u knjigama, TV serijama i… više »

NOVI ALBUM

Blink 182 na jesen počinje raditi na novom albumu

objavljeno prije 14 godina

Mark Hoppus je na svojoj službenoj stranici obožavateljima rekao da se bend sprema u studio nakon kalifornijskog festivala Epicenter koji će se održati u rujnu. "Kada završimo… više »

skrolaj na vrh