« Clubbing
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
TVORNICA

Kud baš u srijedu festival

Mali simpatični festival usred tjedna u Tvornici kulture

Kud baš u srijedu?
Više o

Tvornica kulture

,

festival

,

Kud baš u srijedu

,

12xu

,

Old Growth

,

Lolita

,

Homo Homini Lupus

,

Pord

,

Escarres

Ovaj mali festival je nastao slučajno. Možda izgleda pretenciozno napraviti večernji koncert usred tjedna sa 6 indie-bandova različitih muzičkih orijentacija. Ali stvar je vrlo jednostavna kao kada brdo dolazi Muhamedu. Odlučili smo udružiti dva događaja u jedan pa smo dobili ovaj egzotični mix rocka, hipnotičkog noisea i eksperimentalnog punka.

Jedan paket bandova čine francuski 12XU i američki Old Growth koji su zajedno na turneji, a u Zagrebu ih podržavaju domaći Lolita. Ovi mužjaci mirišu na punk rock, garažu i fuzzoidne gitare. Kad bi ih polizali osjetili bi jedan slatkasti okus koji vrlo dobro odgovara kombinaciji slanih i gorko-ljutih francuza iz drugog paketa.

Francuski Escarres i Pord su također na turneji i njih podržavaju pulski anarhoidni metalci Homo homini lupus, koji su nedavno izdali materijal na riječkom labelu Summogu records. Sklonost prema bučnijoj i neurotičnoj muzici me je i bacila u organizaciju koncerta. Motivirajući je bio Escarresov prpošni hc-tik, grč-lom kojeg umiruje i njeguje Pordov hipnotični noise razbijanja otuđujućih vinjeta podzemlja.

Ovdje ne bih razvlačili sa faktografijom bandova koji imaju popriličnu kilometražu za sobom. Stari iskusni mačci će vam iskrvariti uši i nabaciti osmijeh na lice!

Escarres (FRA) - grind core punx
12XU (FRA) - croissant punk rock
Old growth (US) - dirty garage swindlers
Pord (FRA) - heavy lovers
Lolita (CRO) - young and innocent
Homo Homini Lupus (CRO) - anarhoidz

12XU (FR)

Garažni punk u kombinaciji sa power popom na francuski način.

LOLITA (Hr)

Orijentacija banda je indie/pop/rock s najvećim utjecajem Husker Du, Dinosaur JR., REMa, Mega City Four i The Cure. Krajem prosinca 2010. godine snimili smo EP s 8 autorskih pjesama koji je zasad dostupan samo na internetu preko besplatnog downloada.

HOMO HOMINI LUPUS (HR)

Pula nije samo poznata po ljepom moru i velikom filmskom festivalu. U Puli postoji jako zanimljiv grind/hard core, metal bend Homo Homini Lupus...aaaaa hahahahahaha
http://www.myspace.com/hhlpula

24.10.2011. 15:15:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh