Kultura nema prethodne stranice
NAJAVE

Anne-Jan Reijn: Riding the edge

objavljeno prije 4 sata i 25 minuta

U nedjelju 4. 8. 24 u 19:00 u prostorima kluba MaMa, Preradovićeva 18 u Zagrebu pozivamo vas na prezentaciju rezultata istraživanja umjetnika Anne-Jan Reijna, koji je zadnji tjedan proveo na… više »

OSVRT

Ciklus cvijeća Renate Facan Kušec

objavljeno prije 11 sati

Cvjetni motivi česti su povijesti umjetnosti, umjetnici ih vole jer izražavaju vrlo precizno njihovu često vrlo složenu emotivnu situaciju. Cvijeće je jednostavno lijepo, privlačno, vrlo… više »

NAJAVE

Nihiloxica u Močvari 1. 8.

objavljeno prije 11 sati i 50 minuta

Ljeto u Zagrebu u pravilu donosi koncertnu pauzu, ali da i u ove dane možemo svjedočiti atraktivnim koncertima pobrinuli su se Hangtime Agency i Vrelo zvuka. U njihovoj organizaciji u klub… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 16 sati i 24 minute

Eto što ima Književno-glazbena večer, 19.30h - Green River Fest Bear Stone Festival after party w/ Brant Bjork Trio, 20h - klub Močvara Merima Ključo & Jelena Milušić, 21h -… više »

Kazalište i kino - raspored predstava za 30. srpnja

objavljeno prije 18 sati i 52 minute

Kazališta i kina  - raspored predstava za danas, 30. srpnja Anatomija pada, 21h – Ljetna pozornica Tuškanac Kavana na Opatovini, 21h - Opatovina više »

NAJAVE

Duran Duran u Areni Pula

objavljeno prije 1 dan i 8 sati

U Arenu grupa stiže nakon nastupa u Ateni, zatim na Montreaux Jazz festivalu te Lucca i Monte Carlo Summer festivalima, a sudeći prema posljednjim set listama publika iz brojnih svjetskih… više »

OSVRT

Lica krajobraza Vladimira Vrljića Ankina

objavljeno prije 1 dan i 11 sati

Slikar Vladimir Vrljić Ankin, istaknuti hrvatski likovni umjetnik, autor respektabilnog opusa u ulju i akrilu na platnu, kreator specifičnog i osebujnog rukopisa, kontinuirano i danas radi u… više »

NAGRADE

Cinehill Propeller filmu "Kad svane dan" Runara Runarssona

objavljeno prije 1 dan i 11 sati

U obrazloženju glavnog žirija, kojeg su činili Milja Mikkola, Luka Peroš, Danilo Šerbedžija i Yesim Ustaoglu, stoji da film nagrađuju "zbog poetskog i… više »

OSVRT

Ekvinocijo na Dubrovačkim ljetnim igrama

objavljeno prije 2 dana i 5 sati

Druga je to dramska premijera na 75. Igrama, a riječ je o Vojnovićevoj drami koja je svoju praizvedbu imala u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu 1895. godine. - Što reći o… više »

NOVOSTI

Hrvatska koprodukcija "Pod sretnom zvijezdom" na Mostri

objavljeno prije 2 dana i 8 sati

Film je nastao u koprodukciji s hrvatskom kućom Restart, a koproducentica Vanja Jambrović kaže kako je bilo sjajno iskustvo koproducirati film jednog od najboljih europskih… više »

OSVRT

Motivi situacija u opusu Renate Facan Kušec

objavljeno prije 2 dana i 10 sati

Istaknuta akademska slikarica Renata Facan Kušec, suvremena hrvatska likovna umjetnica, autorica je zapaženog kompleksnog opusa, niza izvrsnih ciklusa u ulju i akrilu s različitim… više »

NAJAVE

Suffocation u ponedjeljak u Močvari

objavljeno prije 2 dana i 11 sati

Dugoiščekivani koncert američkih death metal pionira Suffocation dogodit će se u ponedjeljak, 29. srpnja u Močvari. Njima će na pozornici pridružiti predstavnici zagrebačkog,… više »

ŽAO NAM JE

Otkazan ostatak QOTSA turneje

objavljeno prije 3 dana i 6 sati

Grupa Queens Of The Stone Age definitivno je otkazala sve preostale datume europske turneje, uključujući i dva zagrebačka koncerta, zbog zdravstvenog stanja Josha Hommea. Nakon što su… više »

FILMOVI

I opet Film u šumi na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 3 dana i 9 sati

Kolovoz na Ljetnoj pozornici Tuškanac donosi projekcije novih filmova, podsjetnik na klasike koje smo voljeli gledati te podsjetnik na filmove koji su obilježili godinu, među kojima… više »

OSVRT

Ciklus fantastike Vlade Tuđe

objavljeno prije 3 dana i 11 sati

Slikar Vlado Tuđa, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor impresivnog opusa, izlagač u mnogim svjetskim galerijama, tretirao je niz motiva, tema u proteklom razdoblju, od kojih za ovu… više »

skrolaj na vrh