Knjiga
FESTIVALI

Zagreb Book Festival od 22. do 26. svibnja

objavljeno prije 11 mjeseci i 3 dana

Temu promjena organizatori su odabrali polazeći od pitanja koliko nam se, pogledamo li nekoliko godina unatrag, promijenio život te jesu li pandemija, potresi, rat, inflacija i… više »

COOL

Hrvatski zvukopis postavljen je u Parizu

objavljeno prije 11 mjeseci i 4 dana

Hrvatski zvukopis prvo je postavljen u javnom prostoru grada Zagreba 2019.godine, zatim u Splitu te u urbanim sredinama srednjodalmatinskih otoka. U 2022. ova mobilna aplikacija aktivirana je… više »

EH, DA...

Hrvati sve manje čitaju

objavljeno prije 11 mjeseci i 9 dana

Istraživanje je pokazalo da je najmanje jednu knjigu u posljednjih godinu dana pročitalo 40 posto ispitanika, a usporedbom rezultata dobivenih prošle godine, uočeno je da se čitanost… više »

NAJAVE

Noć knjige od 21. do 23. travnja

objavljeno prije 11 mjeseci i 16 dana

Svečano otvorenje Noći knjige održat će se 21. travnja u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a tema manifestacije "Sanjaju li roboti električne knjige"… više »

FESTIVALI

16. Festival dječje knjige

objavljeno prije 11 mjeseci i 18 dana

Centar za kulturu Trešnjevka šesnaestu godinu zaredom organizira Festival dječje knjige u trajanju od 18. travnja do 20. svibnja 2023. Festival počinje u utorak, 18.… više »

KNJIGE

Sabine Wery von Limont - TAJNI ŽIVOT DUŠE

objavljeno prije 11 mjeseci i 29 dana

Nedavno je zagrebački nakladnik Petrine knjige objavio zanimljivu mnogim radoznalim čitateljima u Biblioteci Psyche, Sabine Wery von Limont (uz Jarku Kubsovu) Tajni život duše, u… više »

KNJIGE

Jay W. Richards - JEDI POSTI SLAVI

objavljeno prije 1 godinu

Nedavno je objavljeno zanimljivo djelo Jay W. Richardsa JEDI POSTI SLAVI, u prijevodu s engleskog Anđelka Bošnjaka, na 334 stranice u nenametljivoj opremi. Riječ je o knjizi koja će… više »

KNJIGE

Prvi naslov Elene Armas

objavljeno prije 1 godinu

U vrućem New Yorku Catalina Martín očajava u potrazi za pratnjom na sestrino vjenčanje. Naročito nakon što se njezina mala, bezazlena laž o američkom dečku izmakne kontroli. Jer… više »

GORANOVO PROLJEĆE

Proglašeni laureati 60. Goranovog proljeća

objavljeno prije 1 godinu

Žiri u sastavu Dorta Jagić, Miroslav Mićanović i Branislav Oblučar jednoglasno je donio odluku da se nagrada Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu objavljenu u dvogodišnjem… više »

ZAPAMTITE :)

Colleen Hoover - jedna od najpopularnijih autorica na svijetu

objavljeno prije 1 godinu

Colleen Hoover je jedna od najpopularnijih i najuspješnijih američkih spisateljica suvremenog žanra. Rođena je 1979. godine u Teksasu, a svojim književnim radom osvojila je brojne… više »

OSVRT

Willem Frederik Hermans - NEMA VIŠE SNA

objavljeno prije 1 godinu

U popularnoj biblioteci Ambrozija istaknutog hrvatskog nakladnika VBZ-a nedavno je objavljen novi roman Willema Frederika Hermansa NEMA VIŠE SNA, u prijevodu s nizozemskog Davorina… više »

OSVRT

Nikos Kazantskakis - KRIST IZNOVA RASPET

objavljeno prije 1 godinu

Nedavno je zagrebački nakladnik Sandorf objavio novu knjigu u ediciji Izabranih djela Nikosa Kazantsakisa, uglednog grčkog književnika (1883-1957), autora iznimnog i popularnog opusa.… više »

KNJIGE

Elin Cullhed EUFORIJA - roman o Silviji Plath

objavljeno prije 1 godinu

Nedavno je istaknuti nakladnik zagrebačka Fraktura objavila novi naslov u sjajnoj opremi , tvrdo ukoričenoj EUFORIJA - Roman o Silviji Plath, autorice Elin Culhed u prijevodu sa… više »

OSVRT

Robert Perišić BROD ZA ISSU

objavljeno prije 1 godinu

Robert Perišić suvremeni je hrvatski književnik, po svemu, cijenjeniji i poznatiji u inozemstvu, nego u domovini ( to je vjerojatno uobičajena mogućnost za mnoge stvaratelje), autor… više »

OSVRT

GRČKI MITOVI prepričala Charlotte Higgins

objavljeno prije 1 godinu

Nedavno je nadahnuti zagrebački nakladnik Petrine knjige objavio novi naslov, zanimljiv u svim vremenima različitim verzijama i za sve čitateljske uzraste, GRČKI MITOVI, koje je prepričala… više »

skrolaj na vrh