Hi-tech

Google u suradnji s T-Mobileom predstavio svoj prvi mobitel

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

U želji da ugrozi vodstvo popularnog iPhonea i prigrabi dominantnu poziciju u prijelazu Interneta na mobilne mreže, Google je u suradnji s njemačkim mobilnim operaterom T-Mobileom lansirao na… više »

Bentley laptop

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Britanski proizvođač luksuznih automobila Bentley, od 1998. u vlasništvu njemačkog Volkswagena, dodat će ove jeseni svojoj lepezi proizvoda prijenosno računalo ukrašeno bijelim… više »

svi na net!

Satelitski internet za siromašne

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Novi je internet za zemlje u razvoju nazvan O3b Networks, trebao bi omogućiti pristup internetu stanovnicima zemalja u razvoju koje inače nemaju velikih izgleda da dobiju pristup brzom… više »

du du du, nema nam pomoći?

Divovski ubrzivač čestica LHC neće ugroziti čovječanstvo

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Golemi ubrzivač hadronskih čestica (LHC), najveći na svijetu, koji bi 10. rujna trebao biti pušten u pogon na francusko-švicarskoj granici, ne predstavlja nikakvu opasnost za… više »

Zapad bi se morao bolje pripremiti za cyber napade

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Zemlje na Zapadu morale bi se bolje pripremiti za buduće cyber napade na svoje informatičke mreže, poput onih što su se dogodili u Estoniji i u Gruziji, upozorili su u četvrtak… više »

CHROME - sigurno surfanje

Google napokon izdaje web browser

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Godinama se šuškalo, no Google je tek sada došao do beta verzije svog preglednika Chrome. Vijest je procurila preko beta-testera, koji su dobili strip u kojem se… više »

ON - LINE

Tek trećina Hrvata koristi internet

objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Hrvatska je po korištenju Interneta tako ispod prosjeka Europe koja u populaciji starijoj od 15 godina ima 47 posto korisnika. U GfK-u navode i primjere Austrije (67 posto), Njemačke… više »

kako protiv krize

Na Brijunima Međunarodni znanstveni skup o vodiku

objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Na Brijunima je danas počela petodnevna međunarodna znanstvena konferencija o vodiku, u sklopu znanstvenog programa NATO-a, koju organizira dr. Slobodan Danko Bosanac iz zagrebačkog Instituta… više »

Lažni kupci čekaju u redovima za iPhone u Poljskoj

objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Kada je Apple svoj novi iPhone pustio na tržište u Sjedinjenim Državama, neki obožavatelji platili su mnogo novca da bi bili među prvima koji će ga nabaviti. U Poljskoj se ljudima… više »

Tlo Marsa možda ipak nepogodno za život

objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

NASA-ina svemirska letjelica Phoenix otkrila je prisutnost kemijski reaktivne soli u tlu Marsa, što, potvrdi li se ta informacija, umanjuje mogućnost postojanja potencijalnog života na… više »

Aerodromi gutaju laptope

objavljeno prije 16 godina

Institut Ponemon napravio je studiju o gubljenju prijenosnih računala na aerodromima. Studija je obuhvaćala američke aerodrome koji su poznati po velikoj frekvenciji putnika. Na 36 najvećih… više »

Samsung predstavio Touch Sight - kameru za slabovidne

objavljeno prije 16 godina

Samsung Electronics Co., Ltd. osvojio je tri nagrade na prestižnom natjecanju International Design Excellence (IDEA). Medalje, među kojima su jedna zlatna i dvije srebrne, dodijelili su… više »

Tipkovnice počele uzvraćati dodire

objavljeno prije 16 godina

Vjerojatno ste u zadnje vrijeme sve češće počeli primjećivati izraz ‘haptička tipkovnica’. Haptika je grana znanosti koja se bavi osjetilom dodira, a u modernoj tehnologiji… više »

PDF postao ISO format

objavljeno prije 16 godina

Adobe Systems objavio je da je njihov format PDF službeno odobren od ISO-a s oznakom ISO 32000-1. Ovo veliko priznanje korporacija je dobila nakon što su odlučili prepustiti kontrolu… više »

Kinezi zatvaraju blogere

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

Bloger ste i uživate u činjenici da svoje stavove možete iznositi nesputano i potpuno anonimno i sigurno? E, pa nije baš tako. Prema izvješću agencije World Information Access,… više »

skrolaj na vrh