« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina
BEZ PANIKE

4 aplikacije koje pomažu da zadržite privatnost na Facebooku

Nekim IT stručnjacima i korisnicima čini se kako Facebook ništa ne može zaustaviti na njegovom putu prema dominaciji na Webu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

profil

,

Facebook

,

aplikacije

,

postavke privatnosti

Kao što mnogi znaju, stranica za socijalno umrežavanje još jednom je promijenila postavke za privatnost. A njihov ˝Vodič za privatnost na Facebooku˝ čini se više kao enciklopedija nego kao vodič. Neki korisnici postali su toliko zbunjeni da su odmah odlučili napustiti stranicu.

No, zahvaljujući nekoliko nezavisnih aplikacija koje se mogu pronaći u cyberprostoru, postalo je malo lakše snalaziti se među svim tim opcijama. Donosimo vam nekoliko aplikacija i web stranica koje vam mogu pomoći.

ReclaimPrivacy, je projekt nastao na donacijama, a nedavno su lansirali aplikaciju koja skenira postavke privatnosti na vašem Facebook profilu. Korisnike alarmira kada postavke profil čine dostupnim za javnost.

SaveFace je besplatan za instalaciju te automatski podešava postavke tako da informacije poput kontakata, prijatelja, tagova, osobnih i drugih podataka budu dostupne samo vašim prijateljima.

TinEye nije isključivo za Facebook korisnike željne privatnosti. No ova tražilica može biti korisna ako želite provjeriti je li slika koju ste objavili na svom profilu nekako dospjela na Web. Jednostavno učitajte fotografiju i pričekajte da TinEye provjeri vaše sumnje.

I na kraju tu je OpenBook, stranica koja vam ne pomaže direktno da uskladite svoje postavke privatnosti, ali vas može upozoriti na sadržaj koji odlučite objaviti. Naime stranica pretražuje statuse, a tu mogu isplivati i neke zbilja neugodne informacije.

19.05.2010. 11:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh