« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
MOBILNI INTERNET

Yahoo i Nokia udružuju snage u ratu protiv Googlea i Applea

Nokia je postala Yahoov dobavljač usluga navigacije i mapa, a Yahoo će za Nokiju pružati usluge Ovi Maila i Ovi Chata

Nokia Yahoo internet
Nokia Yahoo internet (Getty Images)
Više o

Google

,

Apple

,

mobilni internet

,

izreke

,

duhovnost

,

vrijeme na Novu godinu

,

Auckland

Yahoo i Nokia najavili su suradnju u širokoj lepezi mobilnih internetskih usluga kako bi povratili tržišne pozicije koje su im preoteli Google i Apple.

Sporazumom je Nokia postala Yahoov ekskluzivni dobavljač usluga navigacije i mapa, dok će Yahoo ekskluzivno za Nokiju pružati usluge Ovi Maila i Ovi Chata. Dvije su kompanije izvijestile i da će integrirati sustave registracije korisnika kako bi korisnicima omogućili lakši pristup uslugama koje nude dvije kompanije.

Najveći proizvođač mobilnih telefona u svijetu Nokia zaostao je za konkurentima Appleom, Googleom i RIM-om na tržištu unosnih mobitela nove generacije, a uređaji koji omogućuju mobilni pristup internetu zasjenili su i tradicionalne Yahoove internetske usluge.

Čelnici obje kompanije objavili su će im suradnja omogućiti vodeću ulogu na području mobilnog interneta u zemljama u razvoju.

Nokijin šef Pekka Kalasvuo predviđa da će sporazum donijeti veći broj klijenata "u gotovo svim zemljama svijeta, od kojih će mnogi prvi dodir s internetom imati upravo putem mobitela".

Izvršna direktorica Yahooa Carol Bartz istaknula je da će savez dvije kompanije donijeti "personalizirana iskustva većem broju ljudi na mobilnom internetu, posebice na tržištima u nastajanju gdje stvaramo novu generaciju Yahoovih korisnika". (hina/metro-portal)

25.05.2010. 12:53:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh