« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
PRAVI UŽITAK

Odlične stranice za pronalaženje dobre glazbe

Otkrijte nove bendove i pjesme te pružajte priliku manje poznatim bendovima i istinskim ljubiteljima dobrog zvuka

Glazba dečko
Glazba dečko (DeviantArt)
Više o

glazba

,

demo bendovi

,

rock bendovi

,

skidanje glazbe

,

NPR

,

Marija Džidževa

,

Neke druge priče

Svirka na live koncertu nikad se ne može usporediti s pjesmama snimljenim na nosaču zvuka, koliko god kvalitetan bio. Iako nemamo uvijek mogućnost posjetiti koncert, kroz nekoliko zanimljivih stranica ipak možemo uživati u glazbi uživo i istinskoj svirci.

Kombinaciju rijetkih snimaka, neobičnih videa i vijesti iza objektiva kamera, po izboru portala Mashable donose sljedeće stranice koje nam omogućuju da se ponovno zaljubimo u svoje omiljene bendove i upoznamo neke nove klince.

1. La Blogotheque

Idealna stranica za sve koji vole glazbene video spotove. Francuska stranica povezuje filmsku i glazbenu umjetnost te nudi „Glazbu za van" u kojoj poznate izvođače možete gledati na neobičnim lokacijama i u neobičnim situacijama. Vlasnici stranice svakog tjedna traže nekog umjetnika koji će za njih zasvirati na ulici, u kafiću, parku, dizalu,...

2. Daytrotter

Simpatična, jednostavna stranica koja potječe iz jednog studija u Illinoisu. Na njoj se objavljuju pjesme koje još službeno nisu izašle iz studija, alternativne verzije hitova i mali spontani trenuci do kojih dolazi među glazbenicima za vrijeme rada na albumu. Sve snimke sa snimanja, tj. sati i sati svirke uživo, dostupni su za besplatan download.

3. NPR's All Songs Considered Tiny Desk Concerts

Kroz urede NPR-a (National Public Radio) svakodnevno prolaze vrhunski glazbenici koji iza radnog stola (doslovno) održavaju mini koncerte koji se snimaju i postavljaju na stranicu u rubriku "Tiny Desk Concerts". Pronaći ćete velikane poput Mobyja te još neizbrušene dijamante.

4. They Shoot Music - Don't They

Stranica je zapravo video blog bečkih kinematografa i glazbenih entuzijasta koji svoje omiljene urbane lokacije pretvaraju u prave koncertne pozornice.

5. From the Basement

From the Basement je projekt producenta i suradnika Radioheada Nigela Godricha. Stranica je na početku bila samo mjesto prikupljanja snimki bendova iz garaža, ali su je uskoro otkrile britanske i američke TV i radio postaje. Popis glazbenika koje je lansirala dosita je impresivan: Gnarls Barkley, Beck, Damien Rice i The Dead Weather.

24.05.2010. 12:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh