« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
GLAS NARODA

Najveće zamjerke iPadu

Najviše korisnika iPadom se koristi za pretraživanje interneta, a čak 33 posto čita na njemu knjige

iPad
iPad (Wikipedia)
Više o

iPad

Britansko istraživanje provedeno nad korisnicima i vlasnicima iPada pokazalo je da je nepodržavanje Flash memorije najveći nedostatak Appleovog novog uređaja.

Oko 11  posto izjavilo je da je spomenuti problem najiritantniji, dok su ostali spominjali i probleme s izbacivanje iz bežićne mreže (9 posto), čišćenje ekrana (7 posto) , nedostatak aplikacija za uređaj (7 posto)  i samu težinu uređaja (7 posto).

Apple vodi žestoki verbalni rat s Adobeom oko Flasha, koji nije podržan niti na jednom Appleovom multimedijalnom uređaju. Apple tvrdi da je Flash sklon bugovima i rušenju, pa stoga simpatiziraju rivalski HTML5 format, dok Adobe odgovara kako je Apple prijetnja budućem razvitku weba .

Istraživanje je također pokazalo kako se 80 posto korisnika služi iPadom za pretraživanje weba, dok ga 48 posto koristi za gledanje video materijala , što može objasniti zašto su neki korisnici razočarani nepodržavanjem Flasha. Ostali popularni "poslovi" su čitanje e-maila (71 posto), downloadanje aplikacija (56 posto) i čitanje eknjiga (33 posto).

25.05.2010. 11:24:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh