Film
FILMSKA KRITIKA

Oh ne, hipster na Divljem zapadu

objavljeno prije 10 godina

„Video Killed The Radio Star". Tako bi se otprilike, citatom naslova prastarog hita The Bugglesa moglo ukratko opisati trenutno stanje filmske karijere Setha MacFarlanea. Naime,… više »

BOX OFFICE

Jonah Hill i Channing Tatum ukrotili zmaja

objavljeno prije 10 godina

Dobar vikend u američkim kinima ipak je bio najbolji za Jonaha Hilla i Channinga Tatuma koji su komedijom "22 Jump Street" (nastavkom filma „21 Jump Street" iz 2012. godine) pomalo… više »

FFZF

Plava olupina nakon Cannesa ekskluzivno na Fantasticu

objavljeno prije 10 godina

Fantastic Film Festival u sklopu programa Americana prikazuje hvaljeni osvetnički triler Plava olupina koji je redatelju Jeremyju Saulnieru u Cannesu donio priznanje Udruge filmskih kritičara… više »

KINO PROGRAM

Kino u mom kvartu počinje u subotu 14. lipnja

objavljeno prije 10 godina

Kino u mom kvartu projekt je Centra za kulturu i film Augusta Cesarca kojim se želi vratiti filmsku umjetnost u kvart Črnomerec i njegov Centar za kulturu. U četiri filmska dana,… više »

FAK KRITIKA

Devil's Knot imao je puno prilika, ali ...

objavljeno prije 10 godina

Devil's Knot nije zapravo loš film u klasičnom smislu te riječi, prije se može opisati pogrešnim i nepotrebnim. Naime, u pitanju je igrani film po istinitom događaju koji… više »

FAK INTERVJU

Gregory Smith, sjajan kanadski glumac

objavljeno prije 10 godina

Kanadski glumac Gregory Smith poznato je lice svim zaljubljenicima u film i televiziju. Pričali mi o TV uspjesima Everwooda ili Rookie Bluea ili poznatim filmovima… više »

ZA DJECU

Froom ljetne filmske radionice

objavljeno prije 10 godina

Bacači sjenki i ove godine organiziraju edukativne radionice o filmu uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, Hrvatskog audiovizualnog centra te Grada… više »

BOX OFFICE

Ljubić "Krive su zvijezde" osvojio američke tinejdžerice

objavljeno prije 10 godina

Ekranizacija turbomegapopularnog teen romana Johna Greena o romansi dvoje tinejdžera oboljelih od raka Krive su zvijezde (The Fault in Our Stars) impresivno je započela prikazivanje u… više »

FILMOVI

Pamtljive ženske akcijske uloge

objavljeno prije 10 godina

John Rambo, John McClane, James Bond, Jason Bourne... i lista se samo nastavlja. Muški akcijski junaci imaju sve - od izgleda pa do filmskog imena - zbog čega liste na kojima se… više »

HR BOX OFFICE

"Na rubu budućnosti" na rubu flopa

objavljeno prije 10 godina

U još jednom ne pretjerano posjećenom tjednu u domaćim kinima (ukupno 50.894 gledatelja) na broj 1 je za dlaku uletio (sjajni!) novi blockbuster Toma Cruisea Na rubu budućnosti koji je… više »

FAK KVIZ

Veliki filmski kviz ponovno u Studiju smijeha

objavljeno prije 10 godina

U nedjelju, 15. lipnja, u suradnji sa Studijem Smijeha održat će se još jedan Veliki filmski kviz. Pod vodstvom starog nam znanca Gorana Vugrineca Goca, s početkom u 20 sati u… više »

POVRH JEZERA

Djevojka s Madisona u sjajnoj krimi seriji

objavljeno prije 10 godina

Ljubitelji televizijskog trilera posljednjih godina mogu birati između američke konfekcije forenzičara i zločinačkih umova, britanskog zlatnog standarda (a la „Umorstva u… više »

RECENZIJA: SMRT U DUBINI

Teorija zavjere na 500 metara ispod mora

objavljeno prije 10 godina

Zakriljen kabanicom tzv. skandinavskog noira koji je apsolutna europska senzacija posljednjih godina, a kojeg zapravo čine danska i švedska kinematografija, u visoko se filmsko… više »

FAK KRITIKA

Grace od Monaka spasio je redatelj

objavljeno prije 10 godina

Postoji malo spektakularnijih načina da se pruži publicitet nekom filmu od premijere kojom se otvara festival u Cannesu. A još je manje načina da taj publicitet postane negativan kada… više »

MIRA FURLAN

Čovjek se može prilagoditi samo onoliko koliko može

objavljeno prije 10 godina

Pjevali ste za rock grupu Le Cinema, s Davorom Slamnigom napravili ste ploču „Mira Furlan i Orkestar Davora Slamniga", a u SAD-u ste objavili i album pod naslovom Songs From Movies… više »

skrolaj na vrh