« Film
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
FAK RECENZIJA

Recenzija filma Ničije dete

Proglašen je za najbolji u selekciji svih programa Mostre, osim glavnog, a u selekciji "Tjedan međunarodne filmske kritike" dobio je nagradu publike i nagradu za najbolji scenarij

Ničije dete odlično je prošlo u Veneciji
Ničije dete odlično je prošlo u Veneciji (Arhiva)
Više o

FAK recenzija

,

film Ničije dete

Ničije dete je, poslije uspjeha Krugova (Sundance, Berlin) i Klipa ranije (Rotterdam), opet neki naš (srpsko-hrvatska produkcija)  film za koji ljudi sa strane kažu da valja - proglašen je za najbolji u selekciji svih programa Mostre, osim glavnog, a u selekciji "Tjedan međunarodne filmske kritike" dobio je nagradu publike i nagradu za najbolji scenarij.

S tom aureolom dolazi na ovogodišnji Fest, a nakon premijera u Zagrebu (otvorio ZFF)  i  Ljubljani. Zbog odsustva samostalnog izlaska u domaća kina, mislili smo da su ga i kod nas čuvali za otvaranje.

Međutim, s Jugoslavom Pantelićem kao umjetničkim direktorom od ove godine, neke se bazične stvari mijenjaju, na bolje, pa nam je najveći i najvoljeniji festival otvorio šik film o Yvesu Saint Laurenu - dovoljan da slavi slobode, i donese glamur, nesavršen baš kako film koji otvara festival i treba da bude, dok je Ničije dete publiku osvojilo dan kasnije.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu.

08.04.2015. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh