« Film
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
FAK RECENZIJA

Recenzija filma Noćna potjera

Upravo je starost, odnosno umorni izgled koji odaje bogato iskustvo preživljavanja ono što Neesonu daje dovoljno uvjerljivosti da ga publika prihvati kao stroj za razvaljivanje hordi negativaca

FAK-ovcima je Noćna potjera tak-tak
FAK-ovcima je Noćna potjera tak-tak (Arhiva)
Više o

FAK recenzija

,

Noćna potjera

Kada se Hollywoodu danas proizvode akcijski filmovi - oni "pravi", gdje glavna atrakcija nisu imena na naslovnicama strip-magazina ili CGI - njihovi producenti moraju se suočiti s problemom vezanim uz određene estetske parametre koje je današnjoj popularnoj kulturi velikim dijelom nametnuo sam Hollywood.

Naime, akcijski film još je uvijek prvenstveno namijenjen muškoj publici koja očekuje muškog protagonista, ali bitno različitog od onoga što Hollywood inače nastoji "prodati" kao muškarca. U akcijadama danas tako teško prolaze nježni androgini manekeni (inače sasvim adekvatni za romantične komedije ili filmove namijenene šiparicama), isto kao i steroidima groteskno nabildane hrpe mišića.

Za akcijski film koji nastoji imati kakve-takve veze sa stvarnim životom, potrebno je nešto drukčije. Odgovor na to pitanje je, po svemu sudeći, dao Liam Neeson, i to tako da se kao akcijska zvijezda modernog doba nametnuo u godištu kada se u nekim drugim zemljama ili profesijama odlazi u mirovinu.

Upravo je starost, odnosno umorni izgled koji odaje bogato iskustvo preživljavanja ono što Neesonu daje dovoljno uvjerljivosti da ga publika prihvati kao stroj za razvaljivanje hordi negativaca. Ta osobina posebno je naglašena u njegovom najnovijem filmu Noćna potjera.

Neeson u ovom filmu po treći put nastupa pod redateljskom palicom Jaumea Collet-Serre (prethodna dva filma bili suUkradeni identitet i Non-stop). Slično kao i u Non-stopu, protagonist kojeg tumači Neeson film započinje pokazujući sklonost prema alkoholu.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu.

26.04.2015. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh