« Film
objavljeno prije 9 godina
FAK RECENZIJA

Recenzija filma Pepeljuga

Iako zakazuje na svim bitnim planovima, to makar malo nadoknađuje na onom vizualnom koji itekako funkcionira, često nudeći dosjetljiva i zanimljiva rješenja, kažu FAK-ovci

Pepeljuga ne oduševljava
Pepeljuga ne oduševljava (Arhiva)
Više o

Sir Kenneth Branagh

,

FAK recenzija

,

film Pepeljuga

Renomirani glumac i redatelj Kenneth Branagh upustio se u avanturu snimanja filmske verzije bajke o Pepeljugi, "posuđujući" većinu elemenata iz istoimenog Disneyjeva crtića iz 1950. i okupivši oko sebe pouzdane glumačke snage u vidu Helene Bonham Carter i Cate Blanchett, kao i svježu krv u lijepom obličju Lily James i Richarda Maddena (Robb Stark iz GoT-a).

Prvobitno pitanje koje mi se formiralo u glavi kada sam ugledala plakat nažalost je ostalo ne samo prisutno, već se i intenziviralo nakon odvrćenog zadnjeg kadra, a to pitanje je glasilo, odnosno i dalje glasi - čemu?

Nekoć davno postojala je mlada djevojka Ella (Lily James) koja je ostala bez majke, nakon čega joj se otac oženio drugom. Prije smrti, majka je Elli udijelila životni savjet koji je glasio "budi dobra i hrabra", a ova ga se odlučila držati kao pijan plota. Par godina poslije i otac je umro, a Elli je, osim kuće, "u nasljeđe" ostavio spomenutu drugu ženu i njene dvije kćeri. Koje su, kako to svi znamo, bile sve samo ne dobre i hrabre.

Od naše su junakinje napravile sluškinju koja "šuti i trpi", a ovoj su jedino društvo bili poljski miševi. No nakon što u šumi upozna princa Kita (Richard Madden) koji joj zataji svoj identitet i predstavi se kao šegrt, Ella odluči da želi otići na kraljevski bal kako bi ga ponovno vidjela...

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu.


16.04.2015. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh