Biznis
BIZNIS

Treća sezona Uplift akademije

objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana

U prve dvije sezone Uplift akademije 72 poduzetnika iz cijele Hrvatske dobilo je priliku stjecati znanja i vještine pomoću kojih mogu unaprijediti svoje poslovanje, a od 6. studenog,… više »

UPRAVO TAKO!

Kibernetička sigurnost je investicija, a ne trošak

objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana

U ponedjejak je u Algebra Spark Spaceu održana konferencija Zakon i red u digitalnom prostoru: Što nam donose novi zakoni o kibernetičkoj sigurnosti na temu transpozicije nove NIS2… više »

BIZNIS

HONOR se vraća!

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Prema najnovijem izvješću o tržišnom učinku, koje su objavili Counterpoint, Canalys i IDC, HONOR se u trećem tromjesečju 2023. u Kini vratio na prvo mjesto u tržišnom… više »

FONDOVI

InterCapital predstavio prvi novčani fond

objavljeno prije 5 mjeseci i 22 dana

InterCapital Asset Management (ICAM), vodeće neovisno društvo za upravljanje imovinom u Hrvatskoj, predstavio je svoj novi fond - InterCapital Euro Money Market UCTIS ETF. Riječ je o… više »

EH, DA...

Poskupljuje dopunsko zdravstveno kod privatnika

objavljeno prije 5 mjeseci i 24 dana

Na adrese osiguranika dopunskog zdravstvenog preko Croatia osiguranja stigle su obavijesti o promjenama cijena police za sljedeću osigurateljnu godinu. Polica dopunskog koja u toj kući… više »

COOL

Veliki uspjeh domaćih developera

objavljeno prije 5 mjeseci i 24 dana

IT tvrtka Q još jednom je ostvarila veliki poslovni uspjeh izvan granica Hrvatske. Ovog puta Q je ostvario suradnju s poznatim britanskim medijem The Sun i to na poboljšanju… više »

SVAKA ČAST

Xiaomi dodijelio nagradu hrvatskoj tvrtki Bijelić Co. za premium partnerstvo

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Od 12. do 14. listopada ove godine vodeći svjetski proizvođač mobitela i potrošačke elektronike Xiaomi u Pekingu je bio domaćin konferencije „Global Partner Conference 2023" koja… više »

SJAJNO

Huaweijev Seeds for the Future

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Huawei je u Hrvatskoj petu godinu zaredom održao program Seeds for the Future, a ove godine u programu su sudjelovali studenti s dva fakulteta - Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci… više »

EV

Industrija električnih vozila je budućnost burzovnog trgovanja

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

S&P Global predviđa da će do 2030. godine jedan od četiri nova prodana automobila biti električni. Neki čelnici industrije izvijestili su da planiraju prijeći na proizvodnju električnih… više »

SIROMAŠTVO

Koliko su siromašni stvarno siromašni?

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Kruh, deset jaja ili žvakaće gume - za oko dva eura se u Njemačkoj ne može puno toga kupiti. U pravili jedna vožnja javnim prijevozom košta i više od dva eura. Baš… više »

SAD - EU

Harmonija (ipak) ima svoje granice

objavljeno prije 6 mjeseci i 1 dan

Ako je suditi po izjavama sudionika samita EU-a, predsjedniku Europskog vijeća Charlesu Michelu i predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen, sastanak u Bijeloj kući u Washingtonu… više »

KONFERENCIJE

Infobip i GSMA WAS

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

U Šibeniku je svečano otvoren jedan od najvećih internacionalnih tehnoloških skupova GSMA WAS iz područja telekomunikacija na kojem sudjeluje gotovo 250 mobilnih operatera iz… više »

HUMANITARNO

Pomoć malim Ukrajincima u nevolji

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

Kupnjom u Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske i plaćanjem Mastercard karticama možete pomoći u prikupljanju donacija za djecu školske dobi u Ukrajini i Hrvatskoj. Mastercard i… više »

ZANIMLJIVO

Treba li jačati odnos EU i Kine?

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

Ne samo zapadni donositelji odluka, nego i srednjoeuropska javnost podijeljena je oko toga kako upravljati gospodarskim odnosima s Kinom. Anketa koju je proveo CEPER u 12 zemalja regije… više »

ANALIZA

Varljiva statistika hrvatske poljoprivredne proizvodnje

objavljeno prije 6 mjeseci i 7 dana

Hrvatska vlada pohvalila se nedavno porastom ukupne vrijednosti domaće poljoprivredne proizvodnje u prošloj godini za gotovo 20 posto. Sektorska ministrica Marija Vučković tada je… više »

skrolaj na vrh